Teraz jest Cz, 15 lis 2018, 01:27

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 11:40 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Cześć wszystkim, dopiero co nabyłem swoją M6 (2008 audio z tego co wiem Panasonic) i przy pierwszej płycie CD audio zmieniara przestała reagować:(
Nie mogę wyciągnąć płyty, odtworzyć włożonej ani włożyć kolejnej (DISC FULL), ma ktoś może jakieś doświadczenie w tym temacie, którym mógłby się podzielić?

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 11:44 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
SolidSnake - witaj na Forum. :)
Masz 6 płyt w magazynku i jedna z nich wyskoczyła z tacki i się zablokowała.
Trzeba wyciągać stację i rozbierać ją na elementy, a sam magazynek na części pierwsze.
Robiłem to w swojej GH, pół soboty zajęło, po złożeniu wszystko działało. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 11:49 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Dzięki tombien:)
Naprawdę fajne forum, cieszę się, że na nie trafiłem :)

Kurczaczek, znając moje szczęście to jeszcze śrubki mi po tej akcji zostaną:/
No mega pech, pierwsza płyta zawiesiła zmieniare:(
A tak na poważnie to ciężko to rozebrać? widziałem filmik jak wyciągnąć radio, ale już zmieniarki nie rozbierali i zastanawiam się, czy dam radę. Majstry chcą za tą operację ok. 300zł:/


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 11:59 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ktoś tu niedawno miał ten sam problem, po kupnie samochodu, w ostateczności kupił inną stację na alle za 150 zł :)
Co do śrubek, to nie są tak problemowe, jak maciupcie sprężyneczki, na których wiszą tacki. :|


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 12:50 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Faktycznie w tej cenie można wyrwać zmieniarkę, kwestia tylko czy sprawną i ile ona podziała:)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 cze 2014, 13:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1362
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
SolidSnake oczywiście wkładając pierwszą płytę nacisnąłeś przycisk LOAD i płytę włożyłeś dopiero po pojawieniu się odpowiedniego komunikatu?
Częstym błędem jest wkładanie płyty bez wciśnięcia LOAD, przez co magazynek zmieniarki nie jest przygotowany i może to spowodować uszkodzenie zestawu.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 cze 2014, 15:52 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Zrobiłem tak jak piszesz, czyli lekko wsadzilem płytę a potem LOAD:(


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 11 cze 2014, 17:01 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Czyli zablokowales sam, procedura taka sama, jak opisałem. U mnie zablokowało się samo z siebie a miałem pełny magazynek. :)

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 cze 2014, 22:32 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 26.05.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Poszukaj na innym forum namiarów na usera o nicku airbob. Specjalizuje się w naprawach zmieniarek - moją w poprzedniej Maździe tez usprawnił (popełniłem taki sam błąd z płytą).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 cze 2014, 08:08 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Thx za inf., nu nie wierze az ze taki sprzet przeszedl faze testow:/ nie mozliwe zeby zaden tester nie kliknal tak jak my:)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 kwi 2016, 22:37 
Amator
Offline
Od: 29.07.2014
Posty: 67
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Mam pytanie - czy komuś z was wyskakiwał w firmowym radiu w Mazda 6 GG/GY komunikat Check CD i udało mu się rozwiązać problem bez demontażu radia i manualnym czyszczeniu lasera tylko za pomocą płyty czyszczącej ?

W moim samochodzie Mazda 6 GG/GY mam taki problem ze sprzętem audio CD Bose. Naciskam LOAD pojawia się napis IN, wrzucam płytę , radio ją zasysa , próbuje czytać wydając jakieś dziwne dźwięki, zgrzytanie po czym na wyświetlaczu pojawia się komunikat CHECK CD i wyrzuca płytę z powrotem. Sam nie wiem czy mam zmieniarkę na kilka płyt czy to normalne radio CD na jedną płytę. Może ktoś z was miał podobnie i podpowie jakieś rozwiązanie problemu ?
Może w środku jest jakaś płyta która nie chce wyjść choć to dziwne bo jak normalnie gra radio i nacisnę przycisk CD to wyskakuje napis NO DISC.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 sie 2016, 08:25 
Świeżak
Offline
Od: 13.06.2016
Posty: 22
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: opolski
Czy odtwarzacz Bose w Mazdzie GH (2009r) odczyta plyte DVD z nagranymi mp3, czy tylko CD-R ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 sie 2016, 23:06 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 449
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tylko CD-R z audio lub mp3
Jeśli masz nawigację, to czytnik DVD służy tylko i wyłącznie do odczytu płyt z mapami.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 sie 2016, 07:26 
Świeżak
Offline
Od: 13.06.2016
Posty: 22
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: opolski
airbob napisał(a):
Tylko CD-R z audio lub mp3
Jeśli masz nawigację, to czytnik DVD służy tylko i wyłącznie do odczytu płyt z mapami.


Dzięki za informację :) .. Mówi się trudno :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.