Teraz jest Pn, 4 mar 2024, 04:41

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 02:02 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Witam.Problem dotyczy radia oraz samego jego podswietlenia,radia nie mozna wlaczyc przyciskiem glownym ani przyciskami zrodla ,po wlaczeniu swiatel swieci sie cala deska oprocz radia ,bezpiecznik 25 A pod maska jest ok , czy radio w tym modelu posiada dodatkowy bezpiecznik na zewnatrz lub wewnatrz radia. Radia nie demontowalem jeszcze ,wiec dlatego pytam.Dziekuje .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 02:14 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
masz BOSE? Po tym 25A wnioskuję, że masz... on jest do wzmacniacza, nie ma nic wspólnego z jednostką centralną.

Obrazek

Bezpieczniki do sprawdzenia w kabinie:
F9 (5A) i F15 (15A)

PS. punkt 2 regulaminu forum - może byś się przywitał zanim poprosisz o pomoc :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 02:29 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Dzieki sprawdze te bezpieczniki :) przepraszam nie sprawdzilem ,zaraz sie przywitam ,bylem w lekkiej desperacji i dlatego najpierw napisalem posta :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 02:36 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Się domyślam, że zachwycony nie jesteś :) Sprawdź bezpieczniki, mam nadzieję, że to to!

No i daj znać :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 02:53 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Nie jestem zachwycony ,poniewaz w sobote w nocy jechalem i jeszcze wszystko dzialalo w niedziele auto stalo a w poniedzialek juz zonk :/ Sprawdze jutro te bezpieczniki i dam znac :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 16:28 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Sprawdziłem bezpieczniki , są w porządku , odlaczylem aku na 10 min a po podłączeniu na zegarach mruga mi cały czas DSC OFF I swieci symbol auta w poślizgu na samej górze :/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:28 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Tym się nie przejmuj, przejedziesz 100m i znikną.

Co do bezpieczników, to cholera ciężka sprawa. Jest jeszcze jeden 40A w komorze silnika, który jest między + akumulatora a jednostką audio... ale jakby to był tamten to by chyba więcej rzeczy nie działało (nie patrzyłem dokładnie co oprócz radia za nim jest)...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:36 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
W komorze silnika wszystkie bezpieczniki są ok wyciąglem właśnie jednostkę i na kostce nie ma prądu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:37 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Czyli wszystkie bezpieczniki w komorze silnika są ok, wszystkie bezpieczniki w środku są ok, a na kostce nie ma +12?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:44 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Jest tylko na niebieskim z czerwona kreska


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:48 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Powinno być jeszcze na pomarańczowym (1R) po przekręceniu kluczyka (bezpiecznik F9 (5A)):

Obrazek

Dla jaj zobacz jeszcze masę na 1W.

ps. schematy są z GH przed liftem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 17:57 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Masa w porządku jest prąd na pomarańczowym tez także chyba jednostka do wymiany ;((

-- Dodano: Śr, 22 sty 2014, 16:58 --

Czy one są tak awaryjne ?

-- Dodano: Śr, 22 sty 2014, 17:00 --

Czy one są tak awaryjne ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 18:25 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Nie widziałem na forum takiego przypadku :( Ale nie skazywałbym jej od razu na wymianę :) Trzeba otworzyć i zacząć od powąchania :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 18:26 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Komuś cd nie działało tylko.

_________________
Optimal Сasual Dating


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 18:29 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Jak w ogóle nie działa to będzie prościej naprawić...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 18:45 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Zobaczę dziś a może w środku być bezpiecznik ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 18:49 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Sprawdzić nie zaszkodzi...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 22:44 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
Rozkrecilem radio w srodku wyglada wszystko ok :? brak spalenizny i tym podobnych sladow ,chyba musze zabrac panel do Polski do elektronika,Dziekuje Wam za pomoc :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 23:28 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
PS. bezpiecznika nie znalazłeś?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 23 sty 2014, 00:02 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2014
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: zagranica
nie nie ma tam takiego czegos co nawet przypomina bezpiecznik :|


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 23 sty 2014, 03:22 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Znaczy się trzeba elektronika :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 sty 2014, 08:37 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6811
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A z subem w bagażniku jego kablem nic się nie stało, tam na "oko" jest ok?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 sty 2014, 23:53 
Stały bywalec
Offline
Od: 07.02.2013
Posty: 677
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
A co ma sub do tego millerek? Gdyby było zwarcie to i tak radio by się włączyło tylko taki specyficzny dźwięk by był.
Kolego, a czym Ty mierzyłeś te prądy? Jakie napięcie miałeś na obu zasilaniach? Jak wciśniesz eject cd to coś się dzieje, coś słychać w środku?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

_________________
Mazda 323 BJ 2.0 CiDT
Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 25 sty 2014, 11:27 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6811
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Znam przypadek ze kabel od suba zrobił zwarcie tak ze radio kompletnie nie działało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 paź 2014, 16:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.05.2014
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
U mnie w dniu dzisiejszym tez radio przestalo grac. Sprawdzilem bezpieczniki wszystko ok. Wyswietlacz pokazuje tylko aktualne spalanie, przyciski z lewej strony kierownicy nie dzialaja a podswietlenie jest. Wiecie co moze byc przyczyna, co jeszcze mozna sprawdzic? Po przekreceniu kluczyka nie wyswietla sie napis zoom zoom jak to bylo wczesniej. W samochodzie mam zwykle audio.

-- Dodano: Cz, 2 paź 2014, 17:13 --

Jest to jakis nietypowy przypadek? Radio samo od siebie wrocilo w dniu dzisiejszym do normy. Temat pewnie jeszcze kiedys powroci, nikt sie z czyms takim nie spotkal?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 15:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: mazowiecki
Witam wszystkich,

mam problem z radiem, a właściwie z całym panelem radia.
Dzisiaj rano wsiadam, a tam ciemno, brak zasilania.
Wie ktoś gdzie mogę szukać jakiegoś zabezpieczenia?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 kwi 2015, 23:44 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 658
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Trzeba sprawdzić zasilanie. Bezpieczniki są tam gdzie w każdym aucie w skrzynce z bezpiecznikami, gdzieś pod kierownicą, rozpiska zazwyczaj jest z tyłu klapki.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 lis 2017, 19:48 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 176
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam
Dziś dopadł mnie ten sam problem co kolegę "czarny" 3 lata temu. Radio nie działa, przyciski w kierownicy po lewej stronie też, brak powitania podczas zapłonu, a na wyświetlaczu jest tylko spalanie i temperatura . Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem, w kabinie i pod maską,są w porządku. Auto stało przez tydzień nie odpalane.
Czy ktoś może znalazł rozwiązanie tego problemu?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 lis 2017, 00:02 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 658
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Nie ma tutaj gotowego rozwiązania. Sprawdzić bezpieczniki a jeśli to nie one to sprawdzić obecność obu zasilań i masę na głównej kostce radia.
Jeśli wszystko będzie ok to będzie znaczyło, że problem jest w radiu.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 lis 2017, 19:40 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 176
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Miałem małą nadzieję <modlisie> że nie będę musiał wyjmować radia. Kurcze, jest zimno a auto jest parkowane pod chmurką i boję się że plastiki połamię. Zanim zacznę, sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki i się upewnię, może przeoczyłem bo sprawdzałem wieczorem.
Jak będę coś wiedział, napiszę.
Pozdro!

Dodano 20 listopad 2017 godz. 19.46

Witam ponownie
Właśnie przestawiłem madzie pod dom, i o dziwo wszystko działa. Podobnie jak u kolegi "czarny", tylko u mnie to trwało dłużej.
Kolego "airbob" było tak jak mówiłeś, brak zasilania na kostce , ponieważ radio się rozprogramowało, a bezpieczników nie zdążyłem jeszcze raz sprawdzić.
Mam nadzieję że wytrzyma do cieplejszych dni, nie chciałbym połamać plastików, a najlepiej by było żebym nie musiał rozbierać pół konsoli :lol:
Pozdrawiam i Dzieki


Ostatnio edytowano Pn, 20 lis 2017, 19:48 przez miras81, łącznie edytowano 4 razy

 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.