Teraz jest Śr, 24 lip 2024, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 2 maja 2018, 13:24 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
2 maja 2018, o 12:03 Jacek85 napisał(a):
Od sprzedawcy usłyszałem,że jest sprawny...montaż i taki sam efekt jak w przypadku tego wcześniejszego zepsutego czyli cisza kompletna :mad:


Nic nowego, wielu już się tak przekonało.
Trafienie sprawnego używanego jest jak rosyjska ruletka. Traci się czas i nerwy na późniejsze przepychanki ze sprzedającym, który zawsze twierdzi, że u niego działał. Wzmacniacze mają wadę fabryczną, która nigdy nie wiadomo kiedy się uaktywni. Nieraz naprawdę nie warto kombinować zwłaszcza jeśli temat nie jest nowy i wiadomo o co chodzi.

2 maja 2018, o 12:03 Jacek85 napisał(a):
Czy jest jakiś sposób reczny na odczytanie błędów z wyświetlacza bez podłączania kompa, żeby być pewnym ,że problemem jest napewno spalony wzmacniacz


Nie ma takiego sposobu. Komputerem diagnostycznym też tego nie zweryfikujesz.
Jeśli bezpiecznik pod maską opisany jako Bose jest na swoim miejscu i nie jest spalony (nigdy spalonego nie spotkałem) to na 99,99% problem jest po stronie wzmacniacza.

To że przebywasz za granicami Polski nie stanowi problemu skoro robisz zakupy na polskich portalach aukcyjnych.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 maja 2018, 20:16 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 08.10.2016
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Jacek85 na pewno to jest wina wzmacniacza. U mnie było to samo.
Po dyskusji z airbob, szybko przekalkulowałem sobie, że lepiej jest naprawić (nieco drożej) swój oryginalny ale uszkodzony wzmacniacz niż ryzykować i kupować używkę na allegro. Po Twoim przykładzie widzę, że podjąłem w 100% słuszną decyzję.

_________________
Pozdrawiam,
Kowal


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 14:56 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.01.2018
Posty: 175
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Witajcie koledzy! Mnie też dopadł problem zepsutego wzmacniacza w naszej Madzi. Objawy miałem takie, że najpierw miałem strzelanie jak z karabinu! A po chwili absolutna cisza. Szybki telefon do airboba i diagnoza. Wzmak padł na amen i trzeba go reanimowac. Teraz po naprawie cieszę się wydobywajacym pięknym dźwiękiem z naszego bose :) Polecam airboba! Fachowiec i zna się na rzeczy! Dzięki kolego!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 lip 2018, 13:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.07.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2002
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
piękny opis wraz z linkami do elementów

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3186549.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 1 lis 2018, 21:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.12.2017
Posty: 10
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
Potwierdzam. Airbob szacun. Pełen profesjonalizm. Poza naprawą wzmacniacza z bardzo podobną usterką, o której tu piszecie, szybka diagnoza i naprawa w parę godzin również niebieskiego doświetlenia na uchwyt na kubki. Zero wahań - wiedza na najwyższym poziomie.

Pozdro
Krzysztof

_________________
Girls in your city


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 1 lis 2018, 22:05 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 2571
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Panowie tak na przyszłość jak mnie dopadnie, cena takiej naprawy ??

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185 km 213.000 km Egr off.
Dodatki:
Paliwo: diesel kleen, Archoil AR6900-D Max
Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 lis 2018, 04:50 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.01.2018
Posty: 175
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
1 listopada 2018, o 22:05 Lucasbadboy napisał(a):
Panowie tak na przyszłość jak mnie dopadnie, cena takiej naprawy ??


Z tego co pamiętam to koszt naprawy wyniósł 400 zł. I co najlepsze, usterka zostaje raz na zawsze wyeliminowana. Więc jak najbardziej naprawa się opłaca :-)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 lis 2018, 12:35 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 2571
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Dzięki :wink:

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185 km 213.000 km Egr off.
Dodatki:
Paliwo: diesel kleen, Archoil AR6900-D Max
Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 sty 2019, 23:39 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
airbob witam po przeszukaniu forum na temat braku głosu z głośników wyszło mi ze najprawdopodobniej padł wzmacniacz i wszyscy polecają ciebie do naprawy. problem polega na tym że mieszkam poza granicami kraju i nie mam pojęcia jak wymontować wzmacniacz, z tego co wyczytałam znajduje się pod siedzenie, można prosić o pomoc i jakiś kontakt w sprawie naprawy?

pozdrawiam Malwina


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 15:36 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
To że jest Pani za.granicą nie stanowi problemu.
Reszta na PW

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lut 2019, 15:43 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Dzięki airbob moją mazda odzyskała " głos " dziękuję raz jeszcze


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 lip 2019, 07:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.06.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: małopolski
a umnie dziwna sytuacja. Głośniki nie "pierdzą" za to randomowo tracę wszelki dźwięk a potem go odzyskuje jakby nigdy nic. Dźwięku brak przez np. 3 dni potem miesiąc spokoju. Brakuje dźwięku kilka godzin a potem kilka dni spokoju. Totalny chaos :D i tak od mniej więcej roku. Czy to też może być wina wzmaka?/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 lip 2019, 08:41 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
U mnie się to tak zaczynało aż w końcu całkowity brak głosu. Wzmacniacz naprawiony i działa wszystko bez zarzutów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 lip 2019, 23:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6793
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Bonczo, koleżanka dobrze pisze, i już wiesz do kogo się zwrócić


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 gru 2019, 18:53 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
Witam wszystkich.
Od kilku dni jestem posiadaczem Mazdy 6 2.0 diesel. Mam uszkodzony wzmacniacz i do czasu naprawy lub kupienia innego, tymczasowo chciałbym zastosować bypass aby radyjka posłuchać. Nie dbam o jakość bo to tymczasowo. Widzialem na YouTube i czytałem że jest to możliwe, ale nigdzie nie ma rozpiski jak polaczyc i które piny w kostkach. Dodam że to wzmacniacz z trzema gniazdami, jak na filmiku. Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam

Filmik z bypassem
https://www.youtube.com/watch?v=co2zI5Foh28

edit.
--------------
Hej. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje. Baypassem wzmacniacza zająłem się sam i... działa. Jakość nie jest zatrważająca. Da się normalnie słuchać radia podczas jazdy. Pozdrawiam sceptyków.


Ostatnio edytowano Cz, 12 gru 2019, 18:53 przez maciekelga, łącznie edytowano 2 razy
Połączono z istniejącym tematem. Ironia jest zbędna w wypowiedziach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 paź 2022, 17:29 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 13.06.2013
Posty: 29
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
airbob napisał(a):
Z wysyłką z zagranicy nie ma żadnego problemu. Wiele napraw tak się odbywa.
Reszta na PW


Cześć, jak aktualnie wygląda u Ciebie naprawa wzmacniacza? Mam model GS1E 66 920A, brak dźwięku w głośnikach co by na niego właśnie wskazywało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 paź 2022, 17:41 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Szybko i sprawnie.
Reszta na PW

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 cze 2023, 10:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.03.2023
Posty: 1
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: małopolski
Potrzebuję naprawić wzmacniacz. Zajmuje się tu ktoś tym jeszcze?

-- 16 czerwca 2023, o 10:07 --

Witam, mam problem prawdopodobnie ze wzmacniaczem GS1E 66 920A. Po
włączeniu zapłonu słyszalny jest bardzo głośny dźwięk (coś jak
źle
stykający Jack lub zwarcie). Bardo głośny. Odpiolem wzmacniacz od
samochodu
i wszystko ok. Dźwięk pojawił się pierwszy raz podczas normalnej jazdy.
Czy
to wina wzmacniacza czy ewentualnie czegoś innego


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 cze 2023, 10:35 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ewidentne objawy uszkodzonego wzmacniacza.
Tak wciąż naprawiam te wzmacniacze.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 lis 2023, 14:04 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 12.10.2015
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Witam, tez miałem takie same problemy ze wzmacniaczem GS1D 66 920A. gubił się dżwięk przestrzenny, co jakis czas słychac było bardzo głośny dźwięk (coś jak źle stykający Jack lub zwarcie, lub krótkie podłączenie napięcia na głośniki). Raz nawet po włączeniu zaczął strzelać jak z karabinu. ale poza tym działał cały czas.

ewidentnie to był problem ze wzmacniaczem - szybka naprawa u kolegi airboba z Wrocławia na miejscu od ręki i wzmacniacz hula lepiej niż kiedykolwiek - trochę go już przetestowałem i spokojnie każdemu polecam naprawę - nie ma co czekać aż padnie całkiem

Jestem mega zadowolony!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 gru 2023, 11:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.12.2023
Posty: 1
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Witam... Mam uszkodzony wzmacniacz Bose czy kolega airbob naprawia jeszcze te wzmacniacze


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 gru 2023, 15:28 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak naprawiam.
Reszta na priv.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 kwi 2024, 17:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2024
Posty: 4
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
Witam. Dzisiaj po dopaleniu auta radio milczy, pokrętła wszystko działa, wyświetlają się stację, bluetooth łączy, cd odpala ale głucho, przeraźliwa cisza.
Czy to objawy padniętego wzmacniacza?
Lub coś z softem ? ( mam taką cichą nadzieję)
Mazda 6 gh exclusive+ 2.0 benzyna


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 kwi 2024, 23:08 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Zakładam że w aucie jest system Bose.
Jeśli funkcja TA na radiu nie jest aktywna co jest sygnalizowane symbolem TA na wyświetlaczu to pozostaje uszkodzenie wzmacniacza bose.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 26 kwi 2024, 10:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2024
Posty: 4
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
Dziękuję za odpowiedź. Tak miałem włączony TA, ale przed opisaniem problemu na forum wyłączałem to i nadal była cisza.
Odłączyłem klemę od aku, a po podłączeniu kilkukrotnie wcisnąłem TA (włącz/wyłącz) nagle pojawił się dźwięk. To wyglądało tak jakby funkcja TA się zawiesiła
Do tej pory wszystko śmiga.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 26 kwi 2024, 12:30 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Niestety nie mam dobrych informacji. Zaczyna się problem ze wzmacniaczem.
Z tym "zawieszaniem" funkcji TA to zbieg okoliczności, nie ma takiej opcji.
Jakiś czas wzmacniacz podziała i problem powróci.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2024, 16:59 
Świeżak
Offline
Od: 11.07.2022
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
To i ja zapytam, bo nie wiem czy mam problem czy tak to po prostu jest. Mam M6 GH od około 2 lat i od zawsze było tak, że tylne głośniki grały ciszej (wszystko w oryginale). Na tyle ciszej, że aby "środek dźwięku" wypadał według mojego odczucia na środku kabiny muszę dać na radiu FADER -5. Dlaczego pytam i dlaczego dopiero teraz? - bo przymierzam się do usunięcia fabrycznego radia i zakupu Sinosmarta. Nie chciałbym jednak się ostro zdenerwować, gdy się okaże, że wywaliłem kasę na "radyjko" i pewnie na jego montaż a nic nie gra, bo wzmak się kończy. Dodatkowo, jak siedziałem w Audi z systemem BOSE, to odtwarzany bass był (jak to nazwać?) soczysty?. U mnie przy odtwarzaniu tej samej płyty jest po prostu zwykłe łup! Mam problem? czy ten typ tak ma?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2024, 09:10 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 665
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak jest. Ma to logiczne wytłumaczenie.
Niemalże każdy funkcję FADER ma ustawioną na środku. Można powiedzieć, że dla większości użytkowników jest ona zbędna. Założeniem konstruktorów jest celowe przesunięcie sceny dźwiękowej do przodu mimo ustawienia FADER na środku. Tylne kanały są dodatkowo okrojone z basu. W normalnych warunkach np. oglądając telewizor siedzisz przodem do niego, idąc do teatru też siedzisz przodem do sceny. Z koncertami aktualnie to już różnie bywa, ma wejść jak najwięcej słuchaczy więc nawet za sceną znajdą się miejsca.

W przypadku systemu Bose operacja ta odbywa się we wzmacniaczu natomiast w standardowym systemie odbywa się w radiu.

Nie twierdzę, że u Ciebie jest wszystko sprawne bo nie słyszę. Dodatkowo miałem kiedyś taką sytuację, którą spowodował handlarz autami, który miał w d... jak to będzie grało. Oryginalny uszkodzony wzmacniacz bose z m6 został zastąpiony wzmacniaczem z m3, niby wszystko grało ale z basem był kłopot bo jego poziom był zaniżony.
Dodatkowo założenie wzmacniacza z innej wersji wyposażenia/nadwozia do innej wersji ma wpływ na końcowy efekt dźwiękowy.

Co do dźwięku w niemieckich autach to jest zupełnie inna filozofia zwłaszcza w zakresie basu, zawsze tak było. Bas jest podbarwiony i jest go więcej. W niemieckich autach zawsze było "soczyściej" niż w japończykach. W japończykach bas jest twardy i szybki natomiast w niemcach miękki i rozlazły. Dodatkowo to inna klasa auta a co za tym idzie i wygłuszenia.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.