Teraz jest Śr, 11 gru 2019, 13:45

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 15 paź 2019, 17:31 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 534
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
A jakie masz radio? Pierwszy raz słyszę o takim objawie.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 07:30 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 11.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: świętokrzyski
Radio z ekranem dotykowym i systemem Bose. Marka nie wiem jaka można gdzieś to sprawdzić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 11:04 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 31.01.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Objaw typowy gdy nawigacja włącza się po po odłączeniu aku, ładuje sobie wtedy system z płytki z nawigacją. Oby to był tylko jakiś trywialny problem z zasilaniem, typu luźny kabelek, a nie objaw padającej elektroniki.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 13:02 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 534
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Rzeczywiście wygląda to na problem z zasilaniem.
Piszesz, że podczas resetu nie ma przerwy w dźwięku z radia co by wskazywało jednak na problem w zasilaniu wewnątrz radia (nawigacji).
Przyznam, że do tej pory nie spotkałem się z taką usterką. Niestety nie wygląda to zbyt ciekawie.

Na początek proponuję aby jednoznacznie ustalić czy przypadkiem nie ma choćby króciutkiej przerwy w dźwięku.
Wskazywało by to na problemy z zasilaniem na zewnątrz radia.
Przerzuć się na CD. Jest szansa, że jak mechanizm CD zgubi się (przy zaniku zasilania), to zanim ponownie się odnajdzie nastąpi dłuższa przerwa w dźwięku i da się ją wyłapać.

Warto też zaglądnąć do skrzynki bezpieczników pod maską. Tam prawie zawsze jest syf (to się Mazdzie nie udało). Warto to posprzątać, sprawdzić gniazda bezpieczników i ewentualnie oczyścić z zielonego nalotu.

Mam jeszcze jeden pomysł.
Czy przypadkiem nie była czyszczona klima przy użyciu marketowej pianki ? To często prowadzi do zalania radia, które jest poniżej kratek wentylacyjnych.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 lis 2019, 21:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.11.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: podlaski
Witam,
Mam problem z niedziałającym radiem,
Sama jednostka główna chyba działa ponieważ pokazuje stację oraz nazwę piosenki.
Zmieniarka działa, dźwięk z płyt normalnie działa na wszystkich głośnikach! Tak samo z kabla AUX. Problemem jest tylko radio, nie działa na żadnej stacji, zupełna cisza.
Radio z BOSE, bez nawigacji.
Pozdrawiam


Ostatnio edytowano So, 30 lis 2019, 22:19 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 gru 2019, 18:53 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 5605
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Gdzieś podawałem skróty klawiszy, do wejścia w jakby ukryte menu.
Można było sprawdzić markę radia, jak i przykładowo siłę sygnału z anteny. Po tym można stwierdzić czy połączenie anteny nie jest przerwane, bądź wskazywać może na inną usterkę o której kolega airbob w późniejszych postach wspomni

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 gru 2019, 13:26 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 534
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Wyłącz funkcję TA na radiu.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 gru 2019, 15:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.11.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: podlaski
Wyłączyłem TA i działa :powalajacy:


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.