Teraz jest So, 20 lip 2019, 06:50

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 21 wrz 2016, 12:42 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2488
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
To chyba prościej i taniej dołożyć wzmak z bose

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 wrz 2016, 20:23 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 512
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
To chyba najprostszym rozwiązaniem będzie wyprowadzenie wyjść rca i podłączenie zewnętrznego wzmacniacza.
Owszem można by się pokusić o dołożenie końcówki mocy tak jak jest fabrycznie ale trzeba by mieć schemat tej nawigacji albo mieć taką drugą w końcówką mocy, na wzór.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: słaby ten BOSE
PostNapisane: Wt, 27 lut 2018, 09:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.02.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
Hejka jestem szczęśliwym posiadaczem 6-tki 2008R. z fabrycznymi głośnikami Bose.
Szczerzę mówiąc jestem zawiedziony w poprzedniej Mazdzie 5 miałem zwykłe nagłośnienie fakt był taki ze basu to za wiele nie było ale czystość dźwięku była lepsza chodzi mi dokładnie o "cykacze"
W 6-tce jest tak ze basu jest wystarczająco nawet muszę go zmniejszać do 2+ ale sopran jest na 6+ i ciągle mi mało .
I teraz moje pytanie czy to coś z moimi głośnikami może jakieś ustawienia czy jeszcze coś innego
Pozdrawiam


Ostatnio edytowano Wt, 27 lut 2018, 09:26 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 paź 2018, 19:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.12.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Witam wszystkich.
Na wstępie chciałbym się przywitać, Cześć! Z forum korzystam od niedawna. Wielki szacun za pomysł i włożony wysiłek aby to dobrze funkcjonowało. Już sporo razy zdążyłem skorzystać z pomocy i rad osób, które się tu udzielają - dzięki :)
Nie chciałem zakładać nowego tematu. Jeśli źle trafiłem to przepraszam. Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość wymiany wzmacniacza i subwoofera na inne bez potrzeby wymiany radia, głośników czy czegokolwiek? Znalazłem ciekawy zestaw do kupienia (skrzynia basowa jbl 1000w wraz ze wzmacniaczem Sony). Miałem okazję sprawdzić jak to gra i byłem zadowolony lecz nie mam pojęcia jak z podłączeniem tego do samochodu z BOSE. Przy wyższym ustawieniu głośności przednie głośniki mocno dudnią, takie puste dźwięki. Może problem z głośnikami czy samym wzmacniaczem? Chyba że w tym BOSE to normalny objaw?
Być może pytanie banalne ale kompletnie się nie orientuję w temacie.
Pozdrawiam i dziękuję za rady.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 21:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam posiadam mazde 6 2.5 sport 2010 rok wersja UK i mam pytanie, czy mozna zastosować jakies inne głosniki z przodu oprócz tych bose ? bo nie mogę nigdzie oryginalnego znaleść a mam do wymiany z lewej strony. Pozdrawiam


Ostatnio edytowano Cz, 25 kwi 2019, 21:33 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 22:41 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 79
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Przestał działać całkowicie!? Jakiś czas temu patrzyłem na eBay i były może że dwie aukcje.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 23:30 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 512
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
W Polsce na portalach aukcyjnych da się znaleźć bez większego problemu oryginalne głośniki bose.
Oczywiście można zastosować inne głośniki tylko trzeba się liczyć z dodatkowym nakładem pracy aby je zamontować (dystanse) i z tym że impedancja głośników zazwyczaj jest 4ohm a te bose mają 2ohm. Efekt może być taki, że będzie trochę ciszej grało ale to nie reguła. Jest jeszcze drugi parametr tzw. skuteczność (dB/W). W przypadku głośników bose jest on nieznany. Im ten parametr jest wyższy tym głośnik jest głośniejszy. W ten sposób można nadrobić część strat po przejściu na głośnik 4ohm.
Oczywiście aby równo grało należy wymienić głośniki z obu stron.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.