Teraz jest Pn, 17 gru 2018, 10:46

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 20 lis 2017, 19:41 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 118
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
miras81 napisał(a):
Miałem małą nadzieję <modlisie> że nie będę musiał wyjmować radia. Kurcze, jest zimno a auto jest parkowane pod chmurką i boję się że plastiki połamię. Zanim zacznę, sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki i się upewnię, może przeoczyłem bo sprawdzałem wieczorem.
Jak będę coś wiedział, napiszę.
Pozdro!

Witam ponownie
Właśnie przedstawiłem madzie pod dom, i o dziwo wszystko działa. Podobnie jak u kolegi "czarny", tylko u mnie to trwało dłużej.
Kolego "airbob" było tak jak mówiłeś, brak zasilania na kostce , ponieważ radio się rozprogramowało, a bezpieczników nie zdążyłem jeszcze raz sprawdzić.
Mam nadzieję że wytrzyma do cieplejszych dni, nie chciałbym połamać plastików, a najlepiej by było żebym nie musiał rozbierać pół konsoli
Pozdrawiam i Dzieki

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 mar 2018, 13:14 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Czy udalo wam sje rozwiazac tą zagadkę niedzialajacego radia? Dopadlo mnie to dwa dni temu, rano wsiadam a tu cisza. Srednie spalanie pokazuje i temperatury z klimy. Bezpieczniki sprawdzone F9 byl spalony ale po wymianie dalej nic sie nie zmienilo.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 mar 2018, 13:36 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jakiś powód był że się spalił. Trzeba sprawdzić zasilania, już o tym wspominałem.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 mar 2018, 15:13 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Hmm powod? Jedyny to chyba spadek zasilania przy odpalaniu rano na tych mrozach bo slabo krecil. Wspomiano jeszcze o bezpieczniku 40A miedzy aku a audio, gdzie go szukac?

-- 4 marca 2018, o 15:13 --

Rozebrane, pomierzone, napiecia ok, wpinam wtyczke a radio rusza. Samonaprawialne


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 13:12 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Możliwe że napięcie spadło poniżej rozsądnej granicy i procesor w radiu zgłupiał a nie miał okazji się zresetować. Dopiero po całkowitym odpięciu zasilania nastąpił reset.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 19:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.11.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Witam Wszystkich właścicieli i fanów Mazdy 6.
Borykam się z problemem wyświetlacza który nic nie wyświetla. Klikając na przyciski znajdujące się na nim słychać wyraźnie iż wyświetlacz jest podłączony lecz tak jak wyżej pisałem nic na nim się nie wyświetla. Dysponując drugim takim wyświetlaczem, który otrzymałem od poprzedniego właściciela który jak sprzedawał auto powiedział że dorzuca drugi sprawny bo ten się najprawdopodobniej popsuł... Przełożyłem wyświetlacz lecz problem się nie rozwiązał. Nadal jest bez zmian. Może bezpieczniki? Tylko nwm które odpowiadają za wyświetlacz. Jeśli można to na podstawie zdjęć prosił bym o podpowiedź. Może uda Nam się wspólnie rozwiązać problem. Pozdrawiam ☺


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 gru 2018, 02:52 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Patrząc na auto jakie masz w profilu to nie ten dział, tutaj jest o GH. Więc ustalmy o jakim modelu mowa.

1 grudnia 2018, o 19:45 Keczi napisał(a):
Klikając na przyciski znajdujące się na nim słychać wyraźnie iż wyświetlacz jest podłączony


To znaczy gdzie to słyszysz ?

Nie ma osobnego bezpiecznika dla samego wyświetlacza.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.