Teraz jest Śr, 22 lis 2017, 21:29

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 15:28 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 102
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
14,50 na allegro 1szt


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 18:07 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Dzięki Wojti. Widać potaniały :)

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 19:22 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 318
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Albo made in china :wink:

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 163.000 km ON board
Egr off,
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 19:38 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 102
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
zestawy naprawcze polecone w tym wątku już montowane przez forumowiczów nawet chyba przez Michała wiec zapytaj u żródła.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 18:27 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5249
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Działają, ale nie pamiętam od kogo je kupowałem.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 21:02 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 102
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Otwierałem Twojego linka do strony allegro stąd wiem :). Sam zamówiłem ale dopiero mi jadą :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 17:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Czesc koledzy.Z góry przepraszam ze znowu poruszam temat czujnika cisnienia w kolach ale mam problem.Mianowicie od jakiegosc czasu przy odpaleniu mazdy zaczyna mrygac mi kontrolka cisnienia a pozniej sie swieci i nie gasnie(mam letnie opony z oryginalna felga 18 mazdy),czytalem post na forum ale tam zaraz jest 100 pytan odnosnie zimowych opon,przekladania czujnikow itd.Na samym poczatku myslalem ze to powietrze w kolach ale napompowalem najpierw na 2.2bar przod/tyl a terazm mam z przodu 2.2 a z tylu 2.6 bar i nic to nie dalo ciagle mryga i sie swieci.Patrzylem na wentyle i mam gumowe i stad moje pytanie czy mam w ogole czujniki bo z tego co wyczytalem to musza byc metalowe zeby byly czujniki???mozna to jakos kompem skasowac???
POMOŻECIE


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 07:15 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
18mrs napisał(a):
Patrzylem na wentyle i mam gumowe

Wrzuć zdjęcie to na 100% się dowiesz, czy masz czujniki.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 08:29 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Chyba, że będzie taka sztukateria :) :wink: :wink: :wink:

Obrazek

Wentyle gumowe, a kontrolka świeci to są dwa wyjścia: 1. dokupić czujniki , 2. wyłączyć system TPMS

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 10:41 
Bywalec
Online
Od: 03.07.2016
Posty: 298
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Tomku,
A gdzie można wyłączyć ten system? Tylko Aso Mazdy ?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 28 sty 2017, 21:13 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
ASO mazdy i zapewne w warsztatach, które posiadają IDS czyli specjalizujące się w mazdach. Chyba, że są inne metody... niewiem.

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 26 lut 2017, 20:53 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 370
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
hmm ja w IDS nie widzałem możliwości wyłączenia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 26 lut 2017, 21:14 
Bywalec
Online
Od: 03.07.2016
Posty: 298
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
A ktoś miał do czynienia z MazVag Tech z Jaworzna? Tam to wyłącza?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 27 lut 2017, 17:06 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 625
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
paku88 szybciej się dowiesz jak tam zadzwonisz i zapytasz. Możesz próbować też u Tadziola.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 12:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.08.2015
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: małopolski
Witam forumowiczow. Mam pytanie dotyczące czujników ciśnienia kół: swieci mi caly czas kontrolka ciśnienia opon i po podpieciu do komputera wywala błąd: "C2014 Moduł koła 4 cisnienia w oponie - brak komunikatu oraz wewnętrzna anomalia elektryczna", "Numer identyfikacyjny koła 4 - CD14B9AF". Wynika z tego ze czujnik w kole numer 4 jest uszkodzony. Tylko jak Mazda numeruje koła, od lewego przedniego (jako pierwsze) przez prawe przednie - lewe tylne - prawe tylne czy dookoła LP, PP, PT i LT? Które koło to koło 4? Z góry dziękuję za każdą informację.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 23 mar 2017, 13:31 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 370
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
przecież mówiłem z Mazda IDS nie ma możliwości wyłączenia Modułu TPMS


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 mar 2017, 00:32 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 14.01.2016
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zachodniopomorski
Bracia i Siostry,

Czy dobrze rozumiem, że poliftowe GH miały inne czujniki niż przedliftowe? Mam polifta i chciałbym kupić komplet czujników.

Czy polifty miały czujniki continental? nr S180052018H ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 27 cze 2017, 10:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.05.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
czy wiecie jak po wymianie opony zresetować kompa do tpms.
Chodzi mi o to ze wymieniłem oponę i po jakiś 2h jak wyskoczyłem na autostradę sprawdzić czy dobrze wyważona opona zaczął mi migać komunikat o słabym cis w oponie wiec jak zawsze na pompkę i faktycznie może było trochę mniej niż w innych ALE podpompowałem zawsze znikał sam a teraz dupa . Po zapaleniu auta kontrolka zaczyna migać ok 30-40 razy i później świeci się cały czas.Jak się pozbyć tego błedu czy wystarczy podjechać na "kompa" <pucu>


Ostatnio edytowano Wt, 27 cze 2017, 18:49 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 07:17 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Jak nie wymieniałeś czujnika na inny to nie ma konieczności resetowania TPMS.
Nie uszkodzili Ci czasem czujnika przy okazji zmiany opony ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 13:50 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 36
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Mam podobnie z migajaca kontrolka.i wiem ze jeden z czujnikow jest uszkodzony. Czasem sie na jakis tydzien wlaczy i dziala i pozniej znowu przestaje. Dziwne troche bylo ze jak mialem swiecaca sie kontrolke to komputer podlaczony pod samochod nie znajdowal bledu. Ja mam stary typ czujnikow i tam w srodku kola pomiedzy czujnikiem a tym aluminiowym (stopem jakis metali) wentylem jest cieniutka blaszka laczaca te dwa elementy i ona sie zlamala. Od tamtej pory mam ten problem.Wiec faktycznie musisz sprawdzic czujnik czu przy wymianie ci go nie uszkodzili.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 sie 2017, 13:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.08.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Witam wszystkich.
Jestem nowym właścicielem Mazdy 6.
Poprzedni właściciel wymontował czujniki, a więc kontrolka świeci się ciągłym światłem. Po przeczytaniu wszystkich postów w tym wątku stwierdziłem, że podaruje sobie ponowne ich montowanie. Powiedzcie mi, czy wykasowanie tej kontrolki mogę zrobić tylko w ASO, czy wystarczy podpiąć do kompa w jakimś warsztacie?
Z góry dzięki za odpowiedź.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 sie 2017, 21:10 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 370
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
nic nie da
jedynie to wywalic moduł fizycznie.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 31 sie 2017, 22:16 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 625
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
albo może jednak zamontuj czujniki i też zgaśnie :D


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 sie 2017, 22:56 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3092
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Niekoniecznie.... jak nawwlił mi jeden z czujników, serwis na terenie DE, zdezaktywował mi system na moją prośbę...
Ok. To było ponad trzy lata temu....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 wrz 2017, 20:44 
Bywalec
Online
Od: 03.07.2016
Posty: 298
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Płaciłeś coś wtedy za to ?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 wrz 2017, 23:18 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3092
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Zapłaciłem chyba tylko za "podpięcie OBD" i wymianę wentyla ;) grosze....
Teraz nie mam.wogole tmps, nic nie świeci, a ciśnienie sprawdzam.co jakiś czas, jak w syrence za czasów PRL ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 wrz 2017, 12:59 
Bywalec
Online
Od: 03.07.2016
Posty: 298
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
U mnie raz działa, a raz nie. Czego to może być dowód? Słabe baterie w czujnikach?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Petro i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.