Teraz jest Śr, 18 paź 2017, 23:16

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 12 cze 2016, 22:02 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 830
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Nikt nie pisze, bo pewnie nikt nie miał jeszcze takiego problemu, jesteś pierwszym takim przypadkiem


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 cze 2016, 09:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.06.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Jak najprosciej zidentfikowac w ktorym kole jest walnięty czujnik?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 cze 2016, 11:55 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 362
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
poprzez IDS'a lub forscan


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 cze 2016, 15:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.06.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Tzn podłączyć do kompa i za pomocą tych programów tak


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 cze 2016, 07:17 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 362
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
tak , któryś z tych.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 cze 2016, 17:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.06.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
byłem z tym problemem u elektronika i stwierdzil ze czujniki cisnienia sa ok ,a problem z czujnikami i centralnym zamkiem wynika z uszkodzonego modułu .Podobno jest to jeden moduł od cisnienia i centralnego.Czy ktoś cos wie na temat tego modułu ktoś go rozbierał grzebał przy nim .Czy wymiana modułu powinna zalatwic sprawe.Dodam ze ten modul znajduje sie nad schowkiem pasarzera.

-- Dodano: Pt, 17 cze 2016, 18:56 --

Teraz przeczytałem że to jest moduł Bluetooth, a przeciez ten moduł jest od rozmów telefonicznych


Ostatnio edytowano Śr, 22 cze 2016, 17:52 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Dalszą dyskusję o centralnym zamku przeniosłem tutaj: http://mazda6forum.pl/viewtopic.php?p=208913#p208913


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 lip 2016, 18:33 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Witam wszystkich ;)
Od nie dawna jestem posiadaczem Mazdy 6 GH,
Podczas odpalania (włączanie zapłony - system keyless) słychać sygnał dzwiękowy przez jedną sekundę. Kontrolka od ciśnienia mruga przez jakiś czas, i po chwili świeci na stałe. Któryś z czujników jest walnięty? Próbowałem je parować (3 razy acc) Jednak to nic nie dało...

Jeżeli się gdzieś nie przywitałem to z góry przepraszam ;)

-- Dodano: Śr, 20 lip 2016, 18:33 --

Nie mogę edytować poprzedniego postu, dlatego piszę tutaj. Proszę o pomoc w sprawie czujników.

https://www.youtube.com/watch?v=f3ig89R ... ture=share

Tak wygląda moje uruchamianie samochodu. Miganie kontrolki od ciśnienia i pojedyńczy pisk. Co może być nie tak? Gdzie w FORSCAN szukać tych czujników? Dzisiaj Forscan wypluł zero błędów. Ktoś coś?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 18:07 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Chyba znalazłem w Forscanie czujniki ciśnienia w oponach. Lecz gdy chce odczytać ich wartość jest "OFF" Czy jest możliwość poprzez forscana włączyć to ustrojstwo? I czy możliwe że poprzez to "OFF" może świecić ikonka tpms ?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 21:03 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 362
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
nie jedyne to uszkodzenie czujnika lub samego modułu tpms


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 22:48 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Może świecić nawet jak jest wyłączony system? Chociaż już sam nie wiem czy on nie jest wyłączony :D Ktoś mógłby zrobić screena jak będzie pracował przy forscanie jak u niego wyglądają czujniki ciśnienia opon ?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 28 sie 2016, 21:10 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3066
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Zakładając sprawne czujniki, wymieniając uszkodzony czujnik lub w przypadku braku czujników bądź braku chęci wymiany uszkodzonego, wyłączając IDS-em np. W ASO.

Chyba, że są jeszcze inne sposoby?

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 13:09 
Świeżak
Offline
Od: 29.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Mam może laickie pytanie A jak sprawdzić czy posiada się te czujniki ? Jak to łatwo sprawdzić ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 14:04 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3066
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Sprawdzić wentyle. Czujniki mają aluminiowy skręcany komin - fotki są we wcześniejszych postach.

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 14:05 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
A ja mam pytanie które tutaj już zadałem. W której sekcji forscana dowiem się który czujnik jest uszkodzony? Po zapaleniu auta kontrolka mruga by później świecić na stałe.



Tak to wygląda. Proszę o pomoc, bo wiele rzeczy wiecie ;)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 14:07 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 830
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
... albo upuść trochę powietrza dobrze nie pamiętam ale chyba kontrolka powinna się świecić na krótko przed odpaleniem


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 lis 2016, 20:11 
Świeżak
Offline
Od: 29.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
TOMASZ napisał(a):
Sprawdzić wentyle. Czujniki mają aluminiowy skręcany komin - fotki są we wcześniejszych postach.


Super dzięki mam zwykłe gumowe wentyle :) o tyle lepiej. Myślałem, że te wcześniejsze to są czujniki ...jakoś inaczej montowane.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 lis 2016, 20:16 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3066
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Może być jeszcze tak, że czujników nie masz, ale system TPMS jest, tylko że wyłączony [WHITE SMILING FACE]

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 lis 2016, 20:23 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
paku88 napisał(a):
A ja mam pytanie które tutaj już zadałem. W której sekcji forscana dowiem się który czujnik jest uszkodzony? Po zapaleniu auta kontrolka mruga by później świecić na stałe.



Tak to wygląda. Proszę o pomoc, bo wiele rzeczy wiecie ;)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Ktoś coś?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 lis 2016, 20:59 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 362
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
bez podpięcia pod ecu
nic nie będziesz wiedział tylko podłączenie pod ecu i diagnostyka w celu sprawdzenia


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 lis 2016, 23:01 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 294
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Forscan nie wywala żadnych błędów, jeżeli o to chodzi :)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 lis 2016, 22:53 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.11.2013
Posty: 159
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dziś oddałem do wulkanizacji aby ze starych felg przełożyli czujniki do nowych. Nie mogli ich odkręcić więc poddali się, nie chcieli na siłę wykręcać z obawy przed uszkodzeniem. Jak radzicie, spróbować odkręcić samemu? Czy jeżeli coś uszkodzę to wystarczy wymienić zawory do czujników (http://allegro.pl/zawory-do-czujnikow-cisnienia-powietrza-tpms-04-i5007448510.html tak jak Michał na stronie trzeciej tego wątku?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 lis 2016, 07:27 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1569
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Tak, wystarczy.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 lis 2016, 22:33 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.11.2013
Posty: 159
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Poproszę jeszcze o pomoc, dla ułatwienia załączam poniżej zdjęcie.
Gdy próbuję odkręcać zawór od zewnętrznej strony felgi to rusza się całość razem z czujnikiem i napotyka na opór (tak jak zaznaczyłem strzałkami). Mam obawy, że jak spróbuję mocniej to połamię sam czujnik.
Czy w tej sytuacji powinienem odkręcić najpierw czujnik (miejsce zaznaczone dwójką) i potem walczyć z samym zaworem?

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 lis 2016, 23:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 830
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
To nic nie da, bo sam zawór (komin) aby go wyciągnąć trzeba przełożyć przez otwór w czujniku. Też miałem ten problem, w warsztacie powoli ruszyli tą nakrętkę. Jeden czujnik jednak ucierpiał i pękł w tym cienkim miejscu, na twoim zdjęciu koło dwójki, ale dało się go założyć bez problemu. Ewentualnie jak masz zapasowe kominy, to ciąć w miejscu tych dwóch uszczelek, też tak robiłem. Może spróbuj użyć jakiegoś środka na te nakrętki, może odpuszczą.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 01:45 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3066
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Czy ktoś wymieniał uszczelki czujników? Są do dostania, czy tylko w zestawie naprawczym z kominkiem ?

Obrazek

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 11:47 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 362
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
raczej nie do dostania


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 13:09 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 96
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
pocieszające ze zestawy naprawcze w rozsądnych cenach


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 14:01 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3066
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Dla samych 4 uszczelek nie będę wydawał min 120 zeta [WINKING FACE] Poradzę sobie w inny sposób.

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 15:28 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 96
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
14,50 na allegro 1szt


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.
Kliknij, aby zagłosować na zdjęcia do kalendarza!