Teraz jest Pt, 24 lis 2017, 03:10

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 09:14 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5254
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Koval, ale to nie jest dojazdowka, to pełno wymiarowe koło.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 09:23 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Dokladnie, chodzi mi o dojazdówkę i średnicę wewnętrzną.
Mimo wszystko dzięki za chęci :-)

klepnięte z es trzy...

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 14:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
TOMASZ napisał(a):
Czy ktoś ma dojazdówkę w rozmiarze 17" i mógłby zmierzyć jej średnicę wewnętrzną?

klepnięte z es trzy...

A czy są wogule dojazdówki w rozmiarze 17"?

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 17:01 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5254
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
470mm

Obrazek

466mm


Obrazek

Obrazek

435mm


Obrazek

390mm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 18:37 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Dzięki Michał :) Fotka nr 5 i 6 to jest to o co mi chodziło :)

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 21:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1109
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Sub?

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 22:14 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Nie :) ale blisko :)

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 23:53 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 830
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dłubiesz tak i dłubiesz i cicho siedzisz, coś więcej byś zdradził


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2015, 23:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1109
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Na bank audio, jak nie to trace reke :D dlatego stawialem suba, ale nie. Wiec moze ukrycie wzmachola...

Ale wezcie, nas wytnijcie pozniej stad. Bo robimy offa...:(

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 22 gru 2015, 00:04 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 830
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Audio to na pewno, tylko co


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 17:15 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 29.02.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Witam
Poradźcie coś w temacie . W związku iż nie posiadam koła zapasowego postanowiłem że zamiast koła dojazdowego funkcję zapasu będzie pełnić koło pełno wymiarowe z oponą zimową . Za czołem rozglądać się za stalowymi felgami w rozmiarze 17 i tu zaczęły się schody , bardzo ciężko mi coś znaleźć o ile 16 jest mnóstwo tak 17 jak na lekarstwo . Może poradzicie jakiś sklep gdzie takowe dostanę . I mam jeszcze jedno pytanie czytałem na forum iż osadzenie zapasu w otworze dla niego przeznaczonym razem ze subwooferem bose znacznie ogranicza moc subwoofera czy to prawda a jeśli tak to dlaczego ?
Z góry dzięki za podpowiedzi pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 06:44 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Dlaczego się upierasz na stalową 17'' ? Jeśli nie zmieniałeś hamulców, to 16'' na zapas będzie ok.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 15:17 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 29.02.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Wiem że też będzie ok ale 17 jakoś lepiej mi dla oka wygląda :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 15:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
Region: podlaski
Maaro78 napisał(a):
Ja w tamtym roku na olx kupiłem 1szt 17" alu ori za 150zł . Może w tym kierunku poszukaj.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 19:57 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
depesz2002 napisał(a):
Wiem że też będzie ok ale 17 jakoś lepiej mi dla oka wygląda :)

Na tym zapasie chcesz jezdzic na konkursy pieknosci, czy do najblizszego wulkanizatora ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 20:50 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5254
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
depesz2002 idź na kompromis i kup dojazdówkę 17 cali. Tak, subwoofer jest mniej słyszalny jak wrzucisz zapas.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 maja 2016, 12:03 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 29.02.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Z tym że i tak muszę kupić komplet zimówek bo nie mam więc jedna mogła by na razie służyć jako zapas , obyło by się bez inwestowania w dojazdowe .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 maja 2016, 12:48 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
W takim razie nie wiem po co szukasz czegoś innego na zapasówkę. Za 600zł dostaniesz komplet alu 17'' (skoro zależy Ci na wyglądzie również w zimie).

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 maja 2016, 12:57 
Bywalec
Offline
Od: 04.03.2016
Posty: 252
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: śląski
ZBANOWANY!
chmooreck napisał(a):
depesz2002 napisał(a):
Wiem że też będzie ok ale 17 jakoś lepiej mi dla oka wygląda :)

Na tym zapasie chcesz jezdzic na konkursy pieknosci, czy do najblizszego wulkanizatora ?

milo jest mimo wszystko sprawdzić date produkcji opony co mi po zapasie gdy zlapie kapcia załadowany po brzegi i przyjdzie mi zalozyc 10 letnia dojazdowke, która może pierdyknac pod obciążeniem, nawet jeśli to tylko kilka km do przejechania, wole mieć zawsze nowki opony w aucie i ubezpieczenie z holowaniem, pakuja bryke na lawete i git


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lip 2016, 11:37 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2015
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Witam, jako że zimową porą wpadłem w dziurę, przeciąłem oponę tak, że do niczego się już nie nadawała a zestaw naprawczy mogłem sobie wsadzić... więc zakupiłem oponę i felgę stalową. Niestety dopiero w weekend znalazłem czas i wsadziłem je na swoje miejsce. Tak więc chciałem pokazać jak to wygląda u mnie. Opona o rozmiarze 205/60/16 a pianka była przystosowana pod zestaw naprawczy. Na ostatnim zdjęciu widać że pozostawiłem jeszcze "boczne" ścianki do podklejenia od spodu i podcięcia po bokach tak by jeszcze bardziej usztywnić całość.
Mazda 6 GH HB
https://www.dropbox.com/sh/gxwuskl2js13 ... yjVZa?dl=0

Pozdrawiam i dziękuję innym za inspirację :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 10:42 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 14.08.2015
Posty: 27
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Witam Panowie. Tak przeglądam wątek i się zastanawiam. Mam oponki 215/50/17 i na zapas potrzebuję dobrać oponę na felgę 16. Jaki optymalny rozmiar polecacie żeby to ze sobą grało kiedy trzeba będzie użyć zapasu ??? Kalkulatory zamienników pokazują mnogość opon ale chodzi o to by złapać odpowiednią średnicę. Jakieś sugestie. Szukam szukam ale tu więcej o docinaniu pianki niż o zapasach :) Pozdrawiam :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 10:43 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3083
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Jeśli pełnowymiarowe to 205/60 R16.

klepnięte z P8

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 10 gru 2016, 04:18 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 36
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam wszystkich. A czy jako zapas moge wrzucic opone o rozmiarze 205/55/16 jesli mam opony w rozmiarze 225/45/18. To jest kolo z mojej wczesniejszej GG.
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 11:29 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 465
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Panowie czy felga rozmiar 6x16" rozstaw śrub 5x114, 3 nada się na zapasówkę do M6 GH pod oponę 205/60 R16?
Dokładnie taka:
https://www.olx.pl/oferta/felga-mazda-5 ... 3d05784b9c

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 lut 2017, 22:37 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 465
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Panowie jakie felgi kupowaliście na pełnowymiarowy zapas? Nie wiem czego szukać na portalach...Interesuje mnie 16 cali.

_________________
Non progredi est regredi!


Ostatnio edytowano Wt, 7 lut 2017, 22:37 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 kwi 2017, 10:17 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 08.10.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
dzekuk napisał(a):
Witam, czy ktoś do nowej 6 wkładał zapas?


Jak ktoś jest zainteresowany dojazdówką to ja kupiłem http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-17-mazda-6-3-honda-civic-nowe-i6295230400.html.
i jestem zadowolony. ( już dwa razy użyta)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 maja 2017, 22:55 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 36
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Koledzy potrzeboje szybkiej odpowiedzi. czy na jednej osi moga byc kola o wyniarach 225/45/18 i 205/55/16.
Pomalowalem felge i jako zapas mam taka 16 (nie jest to fabryczny zapas tylko kolo z mojej poprzedniej 6) i musze chwile pojezdzic na tym kole dopoki troche lakier nie stwardnieje na pomalowanej feldze. Dodam jeszcze ze to jest na przedniej osi. Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 2 maja 2017, 15:52 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 630
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Chwilę to znaczy ile? Tylko raz z A do B czy przez tydzień.
Oczywiście przy kontroli niebieskich będą problemy. Możesz tego użyć jako zapas, ale tylko żeby dojechać do wulkanizatora albo garażu. Jeżeli chcesz na tym jeździć to mogą być problemy, szczególnie na osi przedniej.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 maja 2017, 16:32 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 36
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Nie chodzi tu o konsekwencje przy kontroli tylko czy cos sie nie uszkodzi. Dystans jakies 50 km ( srednio jeden dzien )


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 13:11 
Amator
Offline
Od: 07.07.2016
Posty: 70
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
to już lepiej
to koło przełożyć na tył.
Zwykle taka jest zasada.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.