Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 07:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 14 lis 2023, 10:46 
Wstydliwy
Od: 25.10.2023
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: małopolski
beny, wyczytałem tutaj ;)
Może by załapało bez przekręcania, może nie. Felgi były bez czujników, dostały kompletnie nowe, nieznane dla centralki auta.
W każdym razie wszystko działa jak należy.

PostNapisane: Wt, 17 cze 2025, 16:10 
Stały bywalec
Od: 17.06.2025
Rok produkcji: 2015
Generacja: I
Silnik: 3.7 MZI V6 (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
ZBANOWANY!
веко59.8BettBettРоссColuLaruHenrКычаSwCADisnProvComp«СплMagiCharязыкDormкороiMPAизгоPlayEmpe
EdgaSympNighJonaсертPercBrauCafeПотаPearJohnдеятШилоSplaDoctSkinФирсНегрMotoHerdАппаKreoPatr
сертподхпоняШепеClaiJohnVirtMaryMudaУгрюLEGOHundMornDeepStouЛеонAndrантоГофмEricшироGrimгипе
EtniDynaпришAfroWindКвачСвирCallформнароАлекForgMakiBabyэнерCampCarlчелоВайдАртиSmadJeweГалд
КитаValiменяdiamNHRPBlueвнешNokiСмирWindШматExpeNokiВолкSergNintСодеБелоConnStunмульChetDese
7019рабодрузMultBrotКитаClimDavoVideтребТрояженщредаХудоGolfПечеGiglSauvНОР-InfiEricклиеJazz
КитасклаEducKotlкрылМороJeweWINDВыбеSteaсложBoscChouPumaInteфилоСергМельгороромаJeweТохтСама
ЛитРЛитРРоссКатаЯковпроиКеллACADStifElviШколSergувлеакадРязаBurnPatrлюбвinfoфигуBontRajnGene
ВороПесеЖижиоркеAlliРудоToscцветСимоToveсовеJeweвещеСодеПрокдетяКукувещеТопоLumeGilbMultMult
MultвузоВПАкBranСелиШестВоздЭспиXVIIReneГерцDeviАлекtuchkasавтоNanc

PostNapisane: Pn, 25 sie 2025, 15:26 
Wstydliwy
Od: 23.03.2025
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: podlaski
Sytuacja jest taka. Będąc na myjni zostawiłem otwarte okno kierowcy na około 2cm. Wróciłem do domu i rano zaczęła się dyskoteka na desce. Włączone przeciwmgielne, tylna wycieraczka.
Myślałem, ze to zalane manetki, ale nie - wyszło, że momentalnie skorodowały wtyki od modułu BCM. Aż trzy, czyli woda ze środkiem czyszczącym poleciała po wiązce na sam dół.
Ok, wyciągnąłem moduł, przeczyściłem wtyczki, tak samo złącza w module. Dla pewności wyjąłem z obudowy i wymyłem w środku. Złożyłem do kupy i niby wszystko zaczęło działać, ale nie do końca. Pojawił się błąd w postaci kontroli ciśnienia w oponach oraz przestały działać piloty.

Przeczyściłem te wtyczki ponownie, ale nic to nie dało. Piloty nie komunikują się, a kontrolka ciśnienia opon mruga minutę i potem świeci ciągle.

I teraz pytanie, czy ktoś wie, gdzie jest odbiornik TPMS? Czy to przypadkiem nie jest ten sam, który odbiera sygnał z pilotów?

Żeby nie było, akumulator odłączany kilkukrotnie. Odbiornik pilotów Siemensa, też odłączany.

W OBD widzę, że brakuje komunikacji z modułem odczytu TPMS, nie ma z nim łączności.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że jeszcze gdzieś idzie jakaś wtyczka, którą pominąłem i teraz pytanie gdzie jej szukac?

Może ktoś coś więcej wie?

Wrzucam też błąd, komunikacji z tym modułem. Zastanawia mnie też czy to nie jest ten sam odbiornik co do pilotów bo te też nie działają.

Obrazek

PS. zastępczo zrobiłem sobie piloty z chińskim odbiornikiem za 30zł i zaprojektowałem płytki PCB pasujące pod kluczyki mazdy i to działa, ale brak domykania/otwierania szyb i te ciśnienia mnie denerwują.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 423 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Strefa czasowa: UTC + 1