Teraz jest Pt, 22 cze 2018, 08:40

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 26 maja 2017, 11:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.05.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Cześć,

chciałem zapytać, czy ktoś się orientuje, czy dojazdówka 16'' z Mazdy 3 lub 5 będzie pasować do 6 GH?

Chodzi mi o otwór centrujący (67,1 mm) i osadzenie (ET45) ? Inne parametry się zgadzają.

Z góry dzięki.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 15:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam Panowie.szybkie pytanko
Czy w razie w moge użyć dojazdówki 16" na jednej osi z pełnowymiarowa 18" czy to juz zbyt duży przeskok ?chodzi tylko o ewentualny zjazd z autostrady lub dojazd do wulkanizacji.
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 15:39 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1097
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Przy rozsądnych prędkościach chyba tak.

Nakryklołch żech ze mobilnioka

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 20:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ok dzięki za odpowiedz miło by było gdyby ktoś się wypowiedział tez kto juz to testował .pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

-- Dodano: Pn, 17 lip 2017, 20:02 --

Zdobylem dojazdowke 16" z Mazdy 3 rozstaw ten Sam czy sie sprawdzi ?
Woke nie nice okazji probowac ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 20:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 lip 2017, 19:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
chmooreck napisał(a):
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

Dzieki
Pojawiła mi sie lepsza opcja pełnowymiarowa 16" 205/55/16 z GG
Ja mam 225/45/18
Wiadomo różnica jest ale mysle ze to i tak w razie w lepsze jak dojazdówka
Nie mam czasu teraz bo napewno w przyszłości kupie 18" taka jak ma byc.
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 lip 2017, 19:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
chmooreck napisał(a):
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

Dzieki
Pojawiła mi sie lepsza opcja pełnowymiarowa 16" 205/55/16 z GG
Ja mam 225/45/18
Wiadomo różnica jest ale mysle ze to i tak w razie w lepsze jak dojazdówka
Nie mam czasu teraz bo napewno w przyszłości kupie 18" taka jak ma byc.
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 00:48 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Witam. Czy dojazdówka 15 cali od Mazdy 6 GJ będzie pasowała do Mazdy 6 GH?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 06:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Nie, minimum to 16''.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 08:29 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
GJ ma dojazdowe 15" ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 09:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
pewnie chodziło o GG... nawet nie zwróciłem uwagi :P

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 10:57 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Spoko ;)
Owego czasu mając GY, kupiłem sobie GH bez koła zapasowego.
Krótko myśląc przełożyłem zapas z GY do GH, skoro GY stała i czekała na sprzedaż.
Jeździłem tak sobie GH, z ty zapasem od GY prawie 4 miesiące, nie zważając nawet ze 15" do GH nie pasuje bo jest za małe, dobrze że nie złapałem kapcia hehe :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 sie 2017, 05:49 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Tak, chodziło mi o Mazdę 6 GG, pomyliłem się. 15 cali zapas nie może być nawet jak mam seryjne koła 17 cali? Pytam, bo nie mam koła zapasowego a muszę jechać w dłuższą podróż a 16 cali koła są 2 razy droższe.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 sie 2017, 08:37 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Jak dojazdowa 16" jest za droga, to kup pełnowymiarowe 16".
Ja tak mam i nie tylko, wozimy ją we wnęce pod podłogą w bagażniku.
15" jest za małe i nie założysz na piaste ponieważ nie wejdzie na zacisk i osłonę tarczy....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 20:40 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
A podejdzie mi do GH pelnowymiarowe kolo z GG? Znalazlem jedno tanie i rozstaw srob jest ten sam, kolo 16 cali tylko ET jest 55 zamiast 50 i 7J zamiast 6J.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 21:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1057
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Bedzie dobre.

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 23:57 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzieki wielkie za potwierdzenie dejwid. Koło kupione za polowe ceny najtanszej dojazdowki jaka znalazlem. Ladne alu z prawie nowa opona.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 14:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
czesc wam wszystkim :) jestem tu nowy i chyba pisze w odpowiednm dziale otoz mam pytanie czy ktos wkladal pelnowymiarowe kolo zapasowe 17 w wersje hatchback?? czy pasuje i wchodzi bez problemu ?? jesli tak to chetnie kupie takie kolko jesli ktos z was posiada ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 18:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Pasuje, nie masz zimówek na felgach ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 13 wrz 2017, 11:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
chmooreck napisał(a):
Pasuje, nie masz zimówek na felgach ?


niestety nie mam, mam tylko zimowe opony , kupilem auto na alu letnich a zimowki opony mialem z poprzedniego auta a w tym aucie nie bylo kola poprostu pianka i klucze lewarek itd teraz chce zakupic zapasowe pelnowymiarowe najlepiej 17 jakby ktos z forumowiczow mial ,jakbys cos wiedzial daj znac chetnie odkupie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 sty 2018, 16:26 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 471
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
witam
Panowie, jaka jest różnica między pianka oryginalną z miejscem na koło zapasowe a z ta co sami wycinacie?? Oprócz włożonej pracy i estetyki której i tak w sumie nie widać ;). Pytam bo mam okazję kupić używaną w bardzo D. Stanie za 70e. Nie wiem czy jest sens wydać kasę . Drugie pytanie czy 18” z opona 225/45 wejdzie jako zapasowa, zmieści się tez subwoofer?? I czy trzeba dokupić mocowanie do koła czy trzymać się będzie na tym co subwoofer teraz ??dzieki za odpowiedzi.

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 00:07 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.12.2016
Posty: 51
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ja mam na zapas wrzucone 16 cali i sub wchodzi bez problemow zatem do 18 wejdzie na pewno a czy 18 cali zmiesci sie to nie wiem. Do zamocowania felgi i suba uzyta jest ta sama dluga sruba, ktora jest zamocowany sam subwoofer. Tylko musialem usunac ten czarny ,,talerz" zeby wszystko nizej siadlo.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 08:23 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 74
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
18 też wchodzi bez problemu, ja mam teraz letnią w zapasie i jest ok, można przykręcić śrubą tak jak pisze maciek83, ale ja osobiście ich nie przykręcam i nie ma żadnych problemów z poruszaniem się koła...

Co do pianki to nie rozumiem o co Ci chodzi, z tego co mi wiadomo to Mazdy nie miały oryginalnych pianek z kołem, bo nigdy nie miały zapasu... były tylko z subwooferem lub bez w kole, ale mogę się mylić :P


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 08:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1097
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Kolegom chodzi o piankę wokół koła, a nie zestaw naprawczy.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 17:50 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 471
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Taka jest do kupienia :
Obrazek

Obrazek

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 19:43 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zwykły wkład GH kombi.
Czyli do wycięcia pod zapas lub nawet dojazdowe. Tam mieści się tylko subwoofer...

Taki miałem w.swojej który później wycinałem żeby wsadzić 205/65/16.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 20:08 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 471
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Kuzwa widzisz Millerek a koleś upierał się, że to z miejscem na koło dojazdowe jak go pytałem :/ . To trzeba będzie rzeźbić ;(. Dzięki za odpowiedzi :wink:

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 20:14 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Hehe, w tą wnęke pod spodem, mieści się tylko subwoofer i jego zasilanie, nic więcej.

Bez różnicy, czy dojazd czy pełne koło, trzeba rzeźbić....

;-)

Jakieś stare moje foto, niestety nie mam zdjęcia jak wygląda od spodu.ObrazekObrazekObrazekObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sty 2018, 22:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 471
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Dzięki Millerek :wink:

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 kwi 2018, 07:27 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.01.2017
Posty: 66
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Wytłumaczy mi ktoś, dlaczego dedykowana opona dojazdowa do Mazdy 6 ma rozmiary 125/70/16? (tu na forum w temacie FAQ Mazda jest taka informacja) przecież ta opona ma średnice 581,4mm i porównując ją do standardowego rozmiaru opon, jaki jest najczęściej montowany w Mazdzie - czyli 215/50/17 które maja średnice 646,8mm różnica jest ogromna, bo ponad 65 mm co daje ponad 11% i różnice w prędkościach rzędu ponad 10 km przy dozwolonej prędkości.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.