Teraz jest Pt, 24 lis 2017, 04:38

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 26 maja 2017, 11:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.05.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Cześć,

chciałem zapytać, czy ktoś się orientuje, czy dojazdówka 16'' z Mazdy 3 lub 5 będzie pasować do 6 GH?

Chodzi mi o otwór centrujący (67,1 mm) i osadzenie (ET45) ? Inne parametry się zgadzają.

Z góry dzięki.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 15:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam Panowie.szybkie pytanko
Czy w razie w moge użyć dojazdówki 16" na jednej osi z pełnowymiarowa 18" czy to juz zbyt duży przeskok ?chodzi tylko o ewentualny zjazd z autostrady lub dojazd do wulkanizacji.
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 15:39 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 875
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Przy rozsądnych prędkościach chyba tak.

Nakryklołch żech ze mobilnioka

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 20:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ok dzięki za odpowiedz miło by było gdyby ktoś się wypowiedział tez kto juz to testował .pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

-- Dodano: Pn, 17 lip 2017, 20:02 --

Zdobylem dojazdowke 16" z Mazdy 3 rozstaw ten Sam czy sie sprawdzi ?
Woke nie nice okazji probowac ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 lip 2017, 20:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 lip 2017, 19:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
chmooreck napisał(a):
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

Dzieki
Pojawiła mi sie lepsza opcja pełnowymiarowa 16" 205/55/16 z GG
Ja mam 225/45/18
Wiadomo różnica jest ale mysle ze to i tak w razie w lepsze jak dojazdówka
Nie mam czasu teraz bo napewno w przyszłości kupie 18" taka jak ma byc.
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 lip 2017, 19:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
chmooreck napisał(a):
Na dojazdówce możesz do 80km/h, dojazdówka zawsze idzie na tylna oś (Jeśli kapeć będzie z przodu należy przełożyć dobre koło z tyłu do przodu, a dojazdówkę dać na tył).

Dzieki
Pojawiła mi sie lepsza opcja pełnowymiarowa 16" 205/55/16 z GG
Ja mam 225/45/18
Wiadomo różnica jest ale mysle ze to i tak w razie w lepsze jak dojazdówka
Nie mam czasu teraz bo napewno w przyszłości kupie 18" taka jak ma byc.
Pozdrawiam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 00:48 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Witam. Czy dojazdówka 15 cali od Mazdy 6 GJ będzie pasowała do Mazdy 6 GH?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 06:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Nie, minimum to 16''.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 08:29 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3092
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
GJ ma dojazdowe 15" ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 09:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
pewnie chodziło o GG... nawet nie zwróciłem uwagi :P

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 sie 2017, 10:57 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3092
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Spoko ;)
Owego czasu mając GY, kupiłem sobie GH bez koła zapasowego.
Krótko myśląc przełożyłem zapas z GY do GH, skoro GY stała i czekała na sprzedaż.
Jeździłem tak sobie GH, z ty zapasem od GY prawie 4 miesiące, nie zważając nawet ze 15" do GH nie pasuje bo jest za małe, dobrze że nie złapałem kapcia hehe :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 sie 2017, 05:49 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Tak, chodziło mi o Mazdę 6 GG, pomyliłem się. 15 cali zapas nie może być nawet jak mam seryjne koła 17 cali? Pytam, bo nie mam koła zapasowego a muszę jechać w dłuższą podróż a 16 cali koła są 2 razy droższe.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 sie 2017, 08:37 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3092
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Jak dojazdowa 16" jest za droga, to kup pełnowymiarowe 16".
Ja tak mam i nie tylko, wozimy ją we wnęce pod podłogą w bagażniku.
15" jest za małe i nie założysz na piaste ponieważ nie wejdzie na zacisk i osłonę tarczy....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 20:40 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
A podejdzie mi do GH pelnowymiarowe kolo z GG? Znalazlem jedno tanie i rozstaw srob jest ten sam, kolo 16 cali tylko ET jest 55 zamiast 50 i 7J zamiast 6J.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 21:12 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 630
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Bedzie dobre.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sie 2017, 23:57 
Świeżak
Offline
Od: 02.11.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzieki wielkie za potwierdzenie dejwid. Koło kupione za polowe ceny najtanszej dojazdowki jaka znalazlem. Ladne alu z prawie nowa opona.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 14:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
czesc wam wszystkim :) jestem tu nowy i chyba pisze w odpowiednm dziale otoz mam pytanie czy ktos wkladal pelnowymiarowe kolo zapasowe 17 w wersje hatchback?? czy pasuje i wchodzi bez problemu ?? jesli tak to chetnie kupie takie kolko jesli ktos z was posiada ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 18:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Pasuje, nie masz zimówek na felgach ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 13 wrz 2017, 11:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
chmooreck napisał(a):
Pasuje, nie masz zimówek na felgach ?


niestety nie mam, mam tylko zimowe opony , kupilem auto na alu letnich a zimowki opony mialem z poprzedniego auta a w tym aucie nie bylo kola poprostu pianka i klucze lewarek itd teraz chce zakupic zapasowe pelnowymiarowe najlepiej 17 jakby ktos z forumowiczow mial ,jakbys cos wiedzial daj znac chetnie odkupie


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.