Teraz jest N, 22 sty 2017, 17:26

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 1 sie 2014, 07:57 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Witam wszystkich.
Jestem świerzym posiadaczem Mazdy 6 kombi 2004 2.0 diesel (121KM)
autko super jednak jesli chodzi o mnie, posiada 1 mankament: radio nie posiada portu usb pod pendrive'a
a ja przyzwyczaiłem się już do takiego rozwiązania i całą muzykę mam właśnie w takiej postaci :P
kopiować tego na płyty nie chce mi się specjalnie, tym bardziej że to nie trwały nośnik ( rysuje się )

Może wie ktoś coś jak to zrobić/przerobić... ktoś już coś prubował?

Z góry dzięki!
Pozdrawiam!
Rychu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 sie 2014, 19:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.06.2014
Posty: 5
Lokalizacja: Rzeszów
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Hej.
Nie wiem czy pomogę (bo to raczej nie wejście na USB) ale kiedyś znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=QFSZdVhogHs
W zasadzie jeśli wierzyć autorowi to radio w M6 jest przystosowane tylko problem z kupnem takiej "płytki". Sam chętnie bym takie coś kupił ale narazie nie znalazłem w necie. Wydaje się to niezłe rozwiązanie, choć z drugiej strony system BOSE w pełni wynagradza czas spędzony na nagranie swojej ulubionej płytki :D
Pozdro


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 sie 2014, 20:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1240
Lokalizacja: Warszawa
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
A może coś w tym stylu:
http://allegro.pl/zmieniarka-mazda-2-3- ... 34790.html
Działa to jak zmieniarka (zastępuje ją), a muzykę puszczasz z USB.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 sie 2014, 21:13 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
właśnie dziś też znalazłem tego typu rzeczy na allegro. niby fajne, ale czy to napewno działa? poza tym chowanie sprzętu po schowkach...? no sam nie wiem. ale opcja jest :) bede musiał to przemyśleć. Dzięki za podpowiedzi! :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 sie 2014, 12:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.06.2014
Posty: 5
Lokalizacja: Rzeszów
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
@rico

Chyba w schowku zmieści się pendrive :)
Gdybyś skusił się i kupił to zdaj relację na forum :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 sie 2014, 19:02 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
ja już mam swoje rozwiązanie.
w schowku nad zegarkiem tam gdzie w niektórych wersjach jest fabryczna navi, wstawiłem nie fabryczną, najzwyklejszą.
tyle tylko że posiada ona transmiter fm --> ustawiam częstotliwość nadawania wkładam do navi kartę z muzyką i uruchamiam w trybie media.
w radiu zaprogramowałem sobie już zadaną częstotliwość i jest GIT :D
może i nie mam możliwości sterowania utworami bezpośrenio z kierownicy, ale nie musze przerabiać radia, ani nadawać idiotycznych nazw folderom na karcie, ani nie ogranicza mnie możliwa ilość utworów w każdym z nich :D
Pozatym jakby nie było jesto w gruncie rzeczy GPS i filmy mozna oglądać itd itp a cena ta sama co tych wirtualnych zmieniarek :P
Polecam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 paź 2014, 11:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.10.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
rico napisał(a):
ja już mam swoje rozwiązanie.
w schowku nad zegarkiem tam gdzie w niektórych wersjach jest fabryczna navi, wstawiłem nie fabryczną, najzwyklejszą.
tyle tylko że posiada ona transmiter fm --> ustawiam częstotliwość nadawania wkładam do navi kartę z muzyką i uruchamiam w trybie media.
w radiu zaprogramowałem sobie już zadaną częstotliwość i jest GIT :D
może i nie mam możliwości sterowania utworami bezpośrenio z kierownicy, ale nie musze przerabiać radia, ani nadawać idiotycznych nazw folderom na karcie, ani nie ogranicza mnie możliwa ilość utworów w każdym z nich :D
Pozatym jakby nie było jesto w gruncie rzeczy GPS i filmy mozna oglądać itd itp a cena ta sama co tych wirtualnych zmieniarek :P
Polecam


Dokładnie.
Zrobiłem tak samo, kupiłem sobie smartphonea 5,5 cala nie markowego tylko taniego co clever albo my phone spokojnie wystarczy.
Ma GPS, slot na AERO 2 i można na nim wyświetlać wszystko. Filmy, muzykę (dźwięk przez transmiter fm- http://allegro.pl/transmiter-fm-jack-mp ... 34176.html). Działa zajebiście a do tego nie musiałem nic przerabiać.
Kwestia tylko żeby się tel zmieścił do schowka i nie wywracał. U mnie zadziałał mały zaczepik i taka matka antypoślizgowa w schowku. Tel nie lata, nie przesuwa się, nie wypada itd
Do tego wgrałem automapę i działa wszystko ok.
Polecam takie rozwiązanie dla ludzi co nie lubią za bardzo kombinować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 paź 2014, 13:40 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 07.10.2014
Posty: 13
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
xcarlink jest fajny ale do podłączenia wymagane jest wyjście na zmieniarkę w fabrycznym radiu. Oryginalne radio bez BOSE nie posiada takiej wtyczki, trzeba samemu dorobić wyjście.
Oddałem swoje radio do speców i dupa, zepsuli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 paź 2014, 18:29 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
współczuje :( ale napewno radio bez bose niema gniazda pod zmieniarke? jak patrzyłemn z tyłu to jest jedno wolne gniazdo...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 paź 2014, 23:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.10.2013
Posty: 12
Lokalizacja: Bath (UK)
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Radia bez Bose też mają wejście na zmieniarke. Te wejście z tyłu jest pod xcarlinka . Trzeba tylko zworke zrobić :) sam robilem i pewnie działa do tej pory :)

Wysłane z mojego SGP311 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 11 paź 2014, 06:50 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 07.10.2014
Posty: 13
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Mozecie mi pokazac gdzie? Moje nie ma na bank bo nawet majstry to stwierdzili :P

Wysłane z mojego GT-N7100


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 11 paź 2014, 09:01 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 295
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Witajcie ! :D
Ciekawy temat dla mnie :) Poczytałem sobie z uwagą Wasze posty gdyż również mam problem z USB . Na dzień dzisiejszy nie odbierają mi oczywiście mp3 i nie mam niestety BOSE. Chcąc słuchać muzyki z płyty muszę ją nagrać w systemie audio ,ale wtedy na płytkę wchodzi tylko kilkanaście utworów. Za kilka miesięcy planuję dokonać następujących zmian :
gniazdo USB
dołożyć wzmacniacz
nowe głośniki w drzwi
subwofer do bagażnika
Wszystko chcę zrobić za jednym zamachem . Nie będę tego robił sam bo na tyle się nie znam.
Pozdrawiam wszystkich


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 11 paź 2014, 16:27 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
ambitnie :) ja sam myślałem właśnie nad dołożeniem do już posiadanego radia (nobose) wzmacniacz i sub'a i myślę nad tym nadal jednak w/w radio nie ma wyjścia pod wamacniacz i to mnie trochę martwi, ciężko będzie to ogarnąć :(

oczywiście nie byłby to sprzęt oryginalny z mazdy 6 tylko powszechnie dostępny na rynku jak do normalnego samochodu, gdyż schematów podłączeniowych do systemu Bose nigdzie nie znalazłem :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 paź 2014, 08:33 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 07.10.2014
Posty: 13
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
W oryginał bose do m6 nie ma co się pchać. Za drogie to to i nieadekwatne do efektów ;)

Wysłane z mojego GT-N7100


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 paź 2014, 13:18 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Wiem, bo słuchałem ostatnio i szału niema, ale gdyby to się dało łatwo podłączyć to myślę że było hy jednak warto


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 paź 2014, 16:47 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 07.10.2014
Posty: 3
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
rico napisał(a):
ambitnie :) ja sam myślałem właśnie nad dołożeniem do już posiadanego radia (nobose) wzmacniacz i sub'a i myślę nad tym nadal jednak w/w radio nie ma wyjścia pod wamacniacz i to mnie trochę martwi, ciężko będzie to ogarnąć :(

oczywiście nie byłby to sprzęt oryginalny z mazdy 6 tylko powszechnie dostępny na rynku jak do normalnego samochodu, gdyż schematów podłączeniowych do systemu Bose nigdzie nie znalazłem :(

Pod wzmacniacz polecam konwerter sygnałowy RCA Hollywood HLC-3 lub tańsze wersje tej firmy albo jakiś wzmacniacz z wejsciem hi level.

Ja będę kupował swoją 6-tke zaraz po nowym roku i planuje taką kombinacje:

1. pod wyjście na głośniki chciałem podpiąć 2x Konwerter sygnałowy RCA Hollywood HLC-3
2. do tego wzmacniacz 2 kanałowy Crunch GTX4800 który już posiadam z obecnego auta
3. pod wzmacniacz jakiś zestaw odseparowany zastanawiałem się nad dwoma kompletami głośników Hertz ESK 165.5 ale ten nowszy model plus wygłuszenie dzwi

Do radia dodatkowo podepnę jakąś zmieniarkę MP3 USB SD tylko muszę się zorientować która będzie najbardziej kompatybilna a w późniejszym czasie jakiś monoblock i skrzynia (Crunch ma wyjście na drugi wzmacniacz).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 paź 2014, 22:02 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Ciekawa opcja, zobacze w wolnej chwili co to za cuda ;-) sarusc wrzuć linka jak masz


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 paź 2014, 13:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.10.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
rico napisał(a):
ambitnie :) ja sam myślałem właśnie nad dołożeniem do już posiadanego radia (nobose) wzmacniacz i sub'a i myślę nad tym nadal jednak w/w radio nie ma wyjścia pod wamacniacz i to mnie trochę martwi, ciężko będzie to ogarnąć :(

oczywiście nie byłby to sprzęt oryginalny z mazdy 6 tylko powszechnie dostępny na rynku jak do normalnego samochodu, gdyż schematów podłączeniowych do systemu Bose nigdzie nie znalazłem :(


Rozwiązanie okej, ale z tego co wiem z tym podstawowym radiem (niebose) nie będziesz miał opcji, a konieczne będzie jego przerabianie.
Oddaj lepiej do fachowców bo szkoda, żeby jakiś łepek Ci to spieprzył :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 paź 2014, 21:40 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Panie drooooogi... Technik elektronik się kłania :-D dam rade


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 20 lis 2014, 18:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.09.2014
Posty: 5
Lokalizacja: UK/Rugby
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: TS
Ja z kolei zapytam inaczej. Dało by radę w mazdzie 6 zrobić wejście aux? tak żebym smartphone podpiął mini jackiem i żeby to śmigało? radio nobose.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 lis 2014, 20:37 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
tak są takie gotowe zestawy już. widziałem kiedyś na allegro. działa podobnie jak te ze zmieniarką w usb


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 28 lis 2014, 18:29 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 28.11.2014
Posty: 1
Lokalizacja: Wieruszów
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
siwy napisał(a):
W oryginał bose do m6 nie ma co się pchać. Za drogie to to i nieadekwatne do efektów ;)

Wysłane z mojego GT-N7100


Cześć ja mam mazdę z BOSE jest adekwatne, kumpel wjebał Audio do swojego punto za 3500zł i uwierz mi lepiej gra moje, czyściej.
Pozdrawiam :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 28 lis 2014, 18:57 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2726
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Mahmed napisał(a):
... wjebał...


Gratulacje pierwszego postu!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 kwi 2015, 21:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.04.2015
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Witam.
Ja mam inny problem otóż kupiłem moduł zmieniarki peiying wszystko dedykowane do mazdy
http://www.peiying.pl/akcesoria_samochodowe/py_em0
I mam problem bo to urządzenie w ogóle się nie włącza tak jak na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=Kipe7c8x1Rw
dioda się nie świeci a samo urządzenie nie reaguje, wyczytałem,że trzeba zrobić zworkę ok trochę cyny i jest gotowe.
Zamontowałem po czy radio włącza się mam EXE 1 po przełączeniu przycisku CD ale nie dział Cd po prostu nie czyta płyt a emulator i tak nie działa na EXE może ktoś bawił się już w coś takiego i wie co trzeba zrobić aby to zadziałało ?
Mazda 6 2004r 141 GY


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 kwi 2015, 20:26 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 103
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
no nie wiem... zadzwoń do producenta może... skoro dedykuje to do mazdy to powie co zrobić. ja uciekłem w tablet z transmiterem fm ;) działa wypas :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 kwi 2015, 20:33 
Nowicjusz
Offline
Od: 17.01.2014
Posty: 50
Lokalizacja: ŻYWIEC
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
KOLEGO neocube



Kolego nie zadziałaci jeżeli nie zrobiłeś zwory na płycie radia L714 Przedlifty muszą mieć zrobioną tą zworkę bez tego ani rusz . W poliftach już ta zworka jest zrobiona .


Ale szukaj w tematach bo był wątek w Szybkich pytaniach

_________________
Using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 kwi 2015, 23:37 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 255
Lokalizacja: Wrocław
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Przecież napisał że zrobił zworę.

Temat już chyba rozwiązany :wink:

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Naprawa wyświetlaczy Avensis
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 14:47 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 252
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Korzystając z istnienia już takiego tematu, czy da radę podpiąć się z jakimś zewnętrznym urządzeniem posiadającym port USB, SD, BT, które widziałem ale nie zastępując fabryczną zmieniarkę, tylko podpinając do wyjścia TAPE/MD?
Szkoda by było tracić zmieniarkę jak tamto wyjście wolne :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 18:28 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 255
Lokalizacja: Wrocław
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Nic nie tracisz, oba urządzenia nie wykluczają się.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Naprawa wyświetlaczy Avensis
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 22:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 252
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Ale nie wykluczają się w jakim sensie? Bo jak patrzę po forum i po necie co szperałem to raczej każdy podpina to jako zmieniarkę.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.