Teraz jest Śr, 18 sty 2017, 04:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3759 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 13:10 
Adept
Offline
Od: 13.03.2015
Posty: 150
Lokalizacja: Zachodnio-pomrskie/Stoke On Trent UK
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Witam,mam pytanko czy ktos z was moze cos polecic bez recepty na nerwy ale takie zeby bylo mozna samochod prowadzic?,jak cos wiecie to dajcie znac,dzieki i pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 20:18 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 570
Lokalizacja: Chorzów
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Persen forte.

nakryklołch żech ze mobilnioka

_________________
Jadymy durch ale fest gipko. Ino Mazda


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 gru 2016, 20:27 
Adept
Offline
Od: 13.03.2015
Posty: 150
Lokalizacja: Zachodnio-pomrskie/Stoke On Trent UK
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Tak ale na ulotce pisze ze nie mozna prowadzic samochodu ani obslugiwac maszyn!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 07:17 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.11.2015
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Już kiedyś pytałam ale temat powraca czy w mazdzie 6 gh 2008 rok diesel występuje łożysko koła czy łożysko z piastą? Mam ten problem, że biją mi koła i są duże drgania na kierownicy zarówno przy małych i dużych prędkościach jak i przy hamowaniu. Zmienione tarcze i klocki, koła nowe wyważone. Chyba, że problem bierze się np. z uszkodzonego wahacza albo innego elementu, co o tym sądzicie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 12:01 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Ja mam podobny problem ale tylko przy hamowaniu. Dodatkowo czuję na pedale hamulca pulsowanie.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 12:21 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 4800
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
pakuTo masz zwichrowane tarcze, daj je do przetoczenia.
Łożysko znajduje się na piascie. Jest wątek o łożyskach:
viewtopic.php?f=40&t=388

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 12:56 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Raczej wpadną nowe bo i tak chce polepszyć hamulce. Ale dzięki za radę Tomku ;)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 13:19 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 4800
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Ale ja nie jestem Tomek <niewiem>

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 gru 2016, 13:50 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Cholera, wybacz :D
Myślałem Michał, a napisałem Tomek ;)

Dzięki Michał!

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 gru 2016, 02:42 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Kolejne moje pytanie.
Zmieniał ktoś z przodu sam tarcze? Jakie problemy mogą mnie spotkać? :)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 31 gru 2016, 02:45 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 4800
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Jest wątek o wymianie tarcz. Prawdopodobnie będziesz miał problem z odkreceniem tarcz.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 gru 2016, 15:39 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 493
Lokalizacja: nw10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Dużo zdrówka szczęścia i radości oraz [HEAVY DOLLAR SIGN]w nowym 2017 roku

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 09:16 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 23.02.2013
Posty: 48
Lokalizacja: londyn
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam czy ktoś przerabiać temat gaz do disela?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 09:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 570
Lokalizacja: Chorzów
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Ja tylko słyszałem, że jest taka możliwość.

Nakryklołch żech ze mobilnioka

_________________
Jadymy durch ale fest gipko. Ino Mazda


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 11:27 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 224
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
jest lecz jest to nie opłacalne do silników do aut osobowych.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 12:12 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.11.2015
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Wymienione łożysko koła przedniego czy trzeba ustawiać zbieżność?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 13:01 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2723
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Sprawdzić nie zaszkodzi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 13:42 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 224
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
przecież kąt się nie zmieni


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 15:58 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2723
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
No i co z tego, ale wiedz że wyciągali całą zwrotnice...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 19:48 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 185
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Panowie,
muszę się dostać do wtyczki zaznaczonej na zdjęciu
Obrazek
Kiedy wsadzę głowe od strony pedałów widać tą wtyczkę. Czy aby zdemontować lewy boczek konsoli muszę demontować ją w całości? Da się ten plastik zdemontować jakoś prościej?
Druga sprawa to czy orientuje się ktoś czy w GH jest dostępny jakikolwiek sygnał prędkości auta nie po CANie? Potrzebuje infomację auto jedzie - auto stoi.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 22:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 426
Lokalizacja: ŁóDź
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Maciek a z radia nie da rady?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 sty 2017, 22:45 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 185
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Rozmawiałem własnie z Areckim i on też sugerował pin 21 radia, ale w wersji bez BOSE nie widzę tego na schematach... Kojarzysz gdzie jest w wersji bez BOSE?
Wygląda jakby szło to po CANie.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 sty 2017, 11:05 
Amator
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 94
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Witam.Czy na komlecie Eibachów jak poniżej
http://allegro.pl/mazda-6-ii-sport-gh-e ... 94493.html

będzie bardzo dużo twardziej niż na seryjnym zawieszeniu?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 sty 2017, 20:40 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1234
Lokalizacja: Warszawa
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
maciekelga napisał(a):
muszę się dostać do wtyczki zaznaczonej na zdjęciu

Może łatwiej "od góry"?
Zdejmujesz listwy ozdobne, mieszek wraz z osłonką, schowek obok ręcznego (to chyba najgorsze), a następnie ramkę ze schowkiem pod sterowaniem klimy. 4 śrubki i masz sterowanie klimatyzacji na wierzchu. Tu chyba gdzieś powinna być ta wtyczka.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 sty 2017, 21:36 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 185
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Dzięki, tak spróbuję.

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 12:12 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 10.06.2014
Posty: 310
Lokalizacja: Heckmondwike
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Takie pytanie do kogoś kto się orientuje w temacie MPS. Czy to są zaciski do 6 MPS czy do trójki MPS ?ObrazekObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 14:40 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Pytanie i prośba do kolegów ze stacją multimedialną.
Czy jesteście w stanie wrzucić na yt nagranie które "pokazuje" u was szumy na stacji multimedialnej? Użytkownicy z Bose narzekają na jakieś szumy, chciałbym to usłyszeć na własne uszy. Z góry dziękuje!

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 14:42 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 493
Lokalizacja: nw10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Wszystko jest w temacie montaż stacji lub jaka stacje wybrać. Tam poszukaj

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 14:59 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 160
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Żadnych nagrań tam nie znalazłem.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 15:02 
Adept
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 108
Lokalizacja: UK
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Szumy te nie są straszne i nie wiem czy w nagraniu mikrofon je wychwyci. jak będę wracał do domu i nie zapomnę o tym to spróbuję coś nagrać. aktualnie zamówiłem dwa takie przetworniki https://pl.aliexpress.com/item/Car-s-Bose-amplifier-adapter-to-change-the-analog-signal-to-voltage-differential-signal-VDS/32761549024.html?spm=2114.13010608.0.0.bEjcyV dwa bo jak widać po zdjeciach są tylko na dwa kanały a ja chce wyprowadzić wszystkie 4


Ostatnio edytowano Cz, 5 sty 2017, 15:05 przez lemon1990, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3759 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.