Teraz jest Cz, 23 lut 2017, 19:25

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 17:16 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 13.11.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Panowie podpowiecie jak się dostać do tego filtra paliwa w GH 2,2d , bo i ja muszę wymienić.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 17:30 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 873
Lokalizacja: Normanton / Yorkshire / Łask / Myszków
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Musisz wyciągnąć aku i dalej bedziesz miał już łatwiej

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 18:02 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 13.11.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Ale w mojej Madzia jest po lewej stronie przy ścianie grodziowej.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 18:24 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 873
Lokalizacja: Normanton / Yorkshire / Łask / Myszków
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Aha ja myślałem ,że jest tak samo jak u mnie tzn przy ścianie grodziowej za akumulatorem

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 18:58 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 13.11.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
A właśnie czemu są różne miejsca zamontowania tego filtra.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 19:26 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2753
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Bo te gorsze szły na kraj o dużej wilgotności i opadów deszczu i gdzie jeżdżą po złej stronie.... hehe ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 19:52 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 873
Lokalizacja: Normanton / Yorkshire / Łask / Myszków
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Millerek ale z ciebie zgrywuz

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 20:53 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2753
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
I z tego powodu my na kontynencie nie posiadamy ręcznej pompki :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 21:50 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 13.11.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Chyba raczej "mądruś " a nie zgrywuz.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 22:07 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 2753
Lokalizacja: PTR Łódzkie
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
A możecie trzymać się tematu czy nie bardzo? A :) ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 15:24 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 13.11.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
I nikt nic nie podpowie ?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 19 mar 2015, 09:12 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2303
Lokalizacja: JuKej
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Dokladnie - prosze trzymac sie tematu <baseball> <baseball>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 mar 2015, 15:07 
Świeżak
Offline
Od: 22.08.2013
Posty: 30
Lokalizacja: Szczecin
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Czy ktos wie jak si edostac do pompy paliwa? Da rade ja wyjąc nie wyciagając baku?? (2.0 Pb)
Zamierzam wymienic te filterki ......

Pozdro600


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 mar 2015, 15:40 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1063
Lokalizacja: Będzin PL / Swansea UK
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Jeszcze tam nie grzebalem, ale standardem w kazdym aucie jest ze pod kanapa jest otwor. Ja nigdy nie demontowalem zbiornika zeby dobrac sie do pompy w innych autach.

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 mar 2015, 15:48 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.08.2014
Posty: 413
Lokalizacja: Warszawa
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
może #8 będzie pomocne:

_________________
m6 2.0MZR Exclusive 2008
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 kwi 2015, 06:41 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 102
Lokalizacja: Ostróda (War-Maz)- Plymouth UK
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Witam wszystkich :hi: . Gdzie można kupić te dwa filterki do benzyny?

-- Dodano: Wt, 14 kwi 2015, 06:32 --

Mazda LFB6-13-ZE1 znalazłem na ebay. Mam problem z drugim L509-13-ZE0, nie mogę znaleźć. Może ktoś podrzuci linka na Anglię. Z góry dziękuję.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 sie 2015, 18:57 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 207
Lokalizacja: Śląsk/Włochy
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
no ja tez mam filtr paliwa po lewej stronie i szczeze ledwo go widac wydaje mi sie ze jest to niemozliwe wymienic go samemu dojscie masakra niewykonalne chyba :roll: pozatym jak ktos nie ma pompki to co musi zalac filtr paliwem i ok ?? a do tych odczepionych wezykow od filtra nie dostanie sie powietrze ??

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 158.000 km on board
Egr off,
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 sie 2015, 10:11 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 48
Lokalizacja: Śląsk
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Spokojnie, jest ciężko z odkręceniem ale nie jest to jakaś tragedia najgorzej jest za pierwszym razem.
Ja przykręcam zalany filtr i faktycznie w przewodach pozostaje powietrze natomiast przed zapaleniem silnika przekręcam kilka razy stacyjkę wymuszając tym samym prace pompy. Po zapaleniu silnika raz zdarzyło mi się, że przez ułamek sekundy nie podało paliwa natomiast pozostałe wymiany bez problemu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 sie 2015, 12:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 207
Lokalizacja: Śląsk/Włochy
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Moglby ktos z forum nakrecic filmik instruktazowy ? Znalazlem kilka filmikow na YouTube pokazujacej wymiane w vw bmw audi ale niestety zadnego o mazdzie, no jest jeden z mazdy3 z silnikiem 2.2
pozdrawiaaam

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 158.000 km on board
Egr off,
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


Ostatnio edytowano Cz, 13 sie 2015, 14:07 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono post


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 wrz 2015, 13:16 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 06.09.2015
Posty: 112
Lokalizacja: Zgierz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Jak by też ktoś wymieniał w benzynie i podzielił się swoimi spostrzeżeniami to będę wdzięczny - ja na pewno będę wymieniał(nic się nie dzieje, ale jestem nadgorliwy :P), tylko przez najbliższe 2-3 tygodnie nie będzie czasu...


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 9 wrz 2015, 14:20 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 4894
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
W benzynie nie ma filtra paliwa, jest chyba tylko jakieś sitko na ssaniu na baku.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 wrz 2015, 14:23 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 2881
Lokalizacja: Warszawa
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Jest jest.... już poruszałem ten temat na forum

klepnięte z es trzy...

_________________
Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 wrz 2015, 15:19 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 06.09.2015
Posty: 112
Lokalizacja: Zgierz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Nawet w tym temacie poruszałeś ten... temat :) zdjęcia, linki do rosyjskich forów, tylko ja nic a nic nie kumam po ichniejszemu... A jakość paliwa na naszych stacjach bywa różna, więc wolę się tym zająć.

Z tego co wiem to chyba każde normalne auto ma filtr paliwa... nawet maluch :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 wrz 2015, 08:11 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 14.03.2015
Posty: 1045
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Tomasz z tego co pamiętam pisałeś że chyba filtr jest gdzieś w pompie paliwa, i raczej nie jest wymienialnym elementem?
Racjel widzę że kolega z pobliskiej miejscowości :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 wrz 2015, 10:03 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 06.09.2015
Posty: 112
Lokalizacja: Zgierz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
No proszę was, ile razy można pisać, że się go wymienia. Ruskie wymieniają co 100 tys a wy chcecie dożywotnio jeździć?

Na dowód warto może pokazać:
http://www.iparts.pl/czesc/filtr-paliwa,mazda,6-kombi-gh-od-2008-02,2-0-mzr-147km,72-7571-28151-100261-0-248-n1333065.html

Ja mam naklepane 175 tys. i nie wiem teraz czy coś było tam ruszane, ale wolę wymienić, bo jeśli nie to jest jak dla mnie poważne zaniedbanie. Trzeba dbać, żeby czyste paliwo trafiało do silnika...

Krzysiek1980 a skąd jesteś, bo nie masz wprofilu lokalizacji :p


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 wrz 2015, 16:04 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 14.03.2015
Posty: 1045
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Z Ozorkowa. Ja nigdzie nie spotkałem w instrukcji na ile jest przewidziany filtr paliwa?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lis 2015, 12:42 
Świeżak
Offline
Od: 22.08.2013
Posty: 30
Lokalizacja: Szczecin
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Odnosnie wymiany filtrów w benzynie:
Filtr zewnetrzny (sitko) cena do przyjecia z ASO, jak i w necie mozna znalezc bez problemu:

- Sitko na pompę cena 137,00 zł

Gorzej z filterm wewnatrz pompy, ciężko go dostać, jak i cena ASO zaporowa:

- Filtr pompy cena 696,00 zł


Natomiast jedno ASO jak zapyatlem mailowo o dostepnosc, koszta i wymiane :
" no ok ale po co to wszystko
producent nie przewiduje wymiany filtra paliwa w tym modelu
wymiana jest tylko konieczna w przypadku uszkodzenia lub zapchania "

Troszke dziwne podjecie ASO, tak jak napisane wczesniej.. lepiej zapbiegac anizeli leczyc.. I nie wyobrazam sobie wakacji we Włoszech gdy nagle nie ma ssania w baku i trzeba szukac serwisu i płacic grube OJRO... ale nie o tym...

Czy ktos wie gdzie mozna kupic filtr wewnetrzny pompy paliwa, dobrej marki w dobrej cenie??

Widziałem na ALIBABIE ze sa dostepne, ale takiej chinszczyzny to bym sie bał montować.

W ostatecznosci myśle o wymianie TYLKO SITKA NA POMPIE.... bo po 140.000km wyglada pewnie jak wycier do lufy...

Pozdro600


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lis 2015, 19:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 14.03.2015
Posty: 1045
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Ja bym nie grzebał i nie ruszał. Jeżeli producent nie przewiduje wymiany, to musi coś w tym być. Przeglądając różne tematy na forum nie spotkalem się żeby ktoś to wymieniał. Kiedyś kolega rozbierał to z tego co pamiętam sitko było do zdjęcia, ale filtr był jakby na stałe w pompie. Podejrzewam że taniej by było wymienić kiedyś pompę niż się bawić w rozbieranie i filterki, o ile wogole jest to fizycznie możliwe.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 20:30 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 207
Lokalizacja: Śląsk/Włochy
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Panowie wymieniał ktoś już filtr paliwa w dieslu 2.2?????. Będę musiał wymienić i tak sobie popatrzyłem w weekend i nie mam zielonego pojęcia jak tam się dostać :arrow:
widziałem parę filmików na YT ale we wszystkich innych autach jakoś ten filtr jest na wyciągnięcie ręki, tutaj masakra.....
oto foto:
Obrazek

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 158.000 km on board
Egr off,
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 21:46 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 48
Lokalizacja: Śląsk
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Ja co prawda mam silnik 2.0 ale lokalizacja tak jak u Ciebie. Ale spokojnie nie jest tak źle po odkręceniu 2 śrub kluczem 10 filtr już masz fajnie dostępny.
Obrazek


Ostatnio edytowano Cz, 31 mar 2016, 21:49 przez udi1, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.